A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

«Мій вибір професії – моє щасливе майбутнє»

Дата: 25.03.2024 15:16
Кількість переглядів: 64

Днями начальником Устинівського відділу  Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості   для учнів 8-9  класів Устинівської філії Устинівського ліцею Устинівської селищної ради проведено інтерактивний захід.

Захід мав на меті розширити уяву учнівської молоді про світ професій, ознайомити дітей із затребуваними на ринку праці професіями та спеціальностями, а також спрямувати учнів до свідомого вибору свого професійного майбутнього.

Під час заходу Алла Хохуля ознайомила учасників зі світом професій, основними типами професійної діяльності, типовими помилками при виборі професії та ефективними стратегіями вибору професійного майбутнього. Також у школярів сформували чітке уявлення про ситуацію, що склалася на місцевому ринку праці та сучасні , у т.ч. електронні послуги державної служби зайнятості.

«Пройде зовсім небагато часу, і вам доведеться вибирати свій професійний шлях у житті. І шлях цей почнеться з перехрестя, від якого розходяться не три, як в казці, а 50 тисяч доріг – саме стільки зараз існує професій. І дуже важливо не помилитися у цьому виборі. Адже від цього вибору залежить дуже багато: і матеріальний достаток, і коло спілкування, і інтереси, і щастя в житті. Недарма кажуть, що, обираючи професію, людина вибирає свою долю», – так розпочала захід начальник відділу  А.Хохуля.

Школярі ознайомилися з формулою вибору професії «Хочу. Можу. Треба» та з критеріями, які потрібно враховувати під час вибору сфери професійної діяльності. Учнів ознайомили з професіями та правилами їх вибору; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, а також забезпечення розвитку професійно важливих якостей особистості.

Учні виконували різноманітні практичні завдання, вправу “Вдалий і невдалий вибір професії”, тест “Професійна придатність“ з метою визначення, до якого типу професій людина схильна.

Алла Хохуля розповіла притчу “Найголовніша професія”, проаналізувала її разом зі школярами, і в результаті дійшли спільного висновку, що немає професій непотрібних, немає нецікавих, немає забутих. “Ми маємо пам’ятати про те, що кожна професія є неповторною, чуттєвою, романтичною, і для кожної людини вона індивідуальна! Головне, обрати її правильно!” – наголосила начальник відділу.

По завершенню заходу учні отримали друковані інформаційні матеріали.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь