Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом

Дата: 23.03.2021 16:01
Кількість переглядів: 563

Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається щороку 24 березня, на згадку  того, що цього дня у 1882 році лікар Роберт Кох відкрив збудника туберкульозу — туберкульозну паличку. Метою Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом є підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу і об’єднання зусиль щодо ліквідації цієї хвороби.

Питання протидії туберкульозу  в Україні є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку. Наразі відбувається посилення міжвідомчого та міжгалузевого комплексного підходу до формування та реалізації державної політики у сфері протидії туберкульозу в рамках Програми протидії туберкульозу на 2017 – 2021 роки, робота над якою ведеться під егідою Міністерства охорони здоров’я України.

За даними Центру медичної статистики МОЗ України, в Україні за 2020 рік кількість уперше зареєстрованих захворювань на туберкульоз, включно з його рецидивами, становила 17 593, або 42,2 на 100 000 населення, що на 29,8% менше показника 2019 року (60,1 на 100 000 населення).

Захворюваність на туберкульоз серед дітей від 0 до 14 років зменшилася на 34,4% — з 9,0 до 5,9 на 100 000 дитячого населення.

Що стосується статистики  захворюваності на туберкульоз серед мешканців  Устинівської селищної територіальної громади, то динаміка захворюваності теж має незначний спад, а саме у 2018 році виявлено 13 нових випадків, у 2019 р. – 9, у 2020 р. – 8.

Щоб уберегти себе від зараження туберкульозом необхідно:

-відмовитися від шкідливих звичок, які знижують опірність організму;

-слідкувати за чистотою і порядком в приміщенні і за його межами;

-завжди мити руки перед їжею;

-частіше бувати на свіжому повітрі;

-регулярно проходити флюорографічне обстеження.

Дотримуючись необхідних запобіжних заходів, можна убезпечити себе від небезпеки зараження. Боротьба з туберкульозом буде успішною тільки тоді, коли всі ми разом будемо дотримуватися правил боротьби з підступною хворобою і вимагати їх від оточуючих.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь