Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом

Дата: 23.03.2021 16:01
Кількість переглядів: 539

Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається щороку 24 березня, на згадку  того, що цього дня у 1882 році лікар Роберт Кох відкрив збудника туберкульозу — туберкульозну паличку. Метою Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом є підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу і об’єднання зусиль щодо ліквідації цієї хвороби.

Питання протидії туберкульозу  в Україні є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку. Наразі відбувається посилення міжвідомчого та міжгалузевого комплексного підходу до формування та реалізації державної політики у сфері протидії туберкульозу в рамках Програми протидії туберкульозу на 2017 – 2021 роки, робота над якою ведеться під егідою Міністерства охорони здоров’я України.

За даними Центру медичної статистики МОЗ України, в Україні за 2020 рік кількість уперше зареєстрованих захворювань на туберкульоз, включно з його рецидивами, становила 17 593, або 42,2 на 100 000 населення, що на 29,8% менше показника 2019 року (60,1 на 100 000 населення).

Захворюваність на туберкульоз серед дітей від 0 до 14 років зменшилася на 34,4% — з 9,0 до 5,9 на 100 000 дитячого населення.

Що стосується статистики  захворюваності на туберкульоз серед мешканців  Устинівської селищної територіальної громади, то динаміка захворюваності теж має незначний спад, а саме у 2018 році виявлено 13 нових випадків, у 2019 р. – 9, у 2020 р. – 8.

Щоб уберегти себе від зараження туберкульозом необхідно:

-відмовитися від шкідливих звичок, які знижують опірність організму;

-слідкувати за чистотою і порядком в приміщенні і за його межами;

-завжди мити руки перед їжею;

-частіше бувати на свіжому повітрі;

-регулярно проходити флюорографічне обстеження.

Дотримуючись необхідних запобіжних заходів, можна убезпечити себе від небезпеки зараження. Боротьба з туберкульозом буде успішною тільки тоді, коли всі ми разом будемо дотримуватися правил боротьби з підступною хворобою і вимагати їх від оточуючих.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь