A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

УРОК ПРОФОРІЄНТАЦІЇ

Дата: 01.04.2021 16:22
Кількість переглядів: 964

Днями для учнів 9-го класу комунального закладу «Устинівське навчально-виховне об’єднання загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» фахівцями районної філії обласного центру зайнятості проведено профорієнтаційний урок. Захід мав на меті допомогти учням зробити зважений вибір майбутньої професії, підготувати їх до самовизначення та розширити їхні знання про світ професій.Алла Хохуля, провідний фахівець районної філії обласного центру зайнятості, поінформувала старшокласників про послуги, які надає центр зайнятості школярам, зокрема з профорієнтації. Більш детально фахівчиня ознайомила учнів з процедурою проходження тестів щодо визначення професійних схильностей та надала інформацію щодо барометру професій, який висвітлює затребуваність обраного фаху сьогодні. Також школярі дізналися про типові помилки при виборі професії та отримали поради щодо їх уникнення.«Обираючи професію, слід враховувати усі компоненти готовності до професійного самовизначення: ставлення до праці, сформованість професійних інтересів, наявність спеціальних здібностей, чітку мотивацію, відповідність вимог професії до особистості, стан здоров’я, а також стан ринку праці та ін. Усе це є запорукою правильного та свідомого вибору професій», – наголосила А. Хохуля.

Під час уроку школярі розглянули навички майбутнього, опрацювали формулу професійного вибору, отримали інформацію про навчальні заклади Кропивницького, у яких можна здобути бажану професію.

Учасники заходу зробили висновок, що аби стати успішним потрібно усвідомлено підходити до професійного вибору та враховувати власні інтереси, здібності та індивідуальні особливості, а також співвідносити їх з потребами ринку праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь