A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Питання протидії домашньому насильству обговорили з безробітними

Дата: 27.04.2021 13:21
Кількість переглядів: 873

 «Світ без насильства» - саме таку тему обговорювали сьогодні на засіданні клубу для молоді, що відбулося у  рамках  обласної Декади  профорієнтації  молоді «Погляд у майбутнє». На захід фахівці Устинівської районної філії обласного центру зайнятості запросили головного спеціаліста відділу «Устинівське бюро» Кропивницького  місцевого центру  з надання  безоплатної  вторинної   правової допомоги Наталію Пономар.

«Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль державних органів, організацій та установ, і самих же людей. Кожен з нас має сказати «Ні!» насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і дитині, і дорослому, і особі літнього віку»-,  зазначила розпочинаючи засідання фахівчиня районної філії Алла Хохуля.

Серед важливих чинників, що призводять до прояву насильства в сім’ї, – економічні. Це  матеріальні нестатки, відсутність гідних умов життя поряд із відсутністю умов для працевлаштування, фінансова нестабільність і економічна залежність, безробіття.

Підняту тему продовжила Н. Пономар. Фахівчиня наголосила на тому, що зважаючи на актуальність проблеми домашнього насильства, вкрай важливо, щоб люди вміли розпізнавати домашнє насильство, знали, яких форм воно буває, та чітко розуміли алгоритм дій – що робити, куди звернутися за допомогою.

Н. Пономар зупинилась на окремих положеннях чинного законодавства, які визначають правові і організаційні основи попередження насильства в сім'ї, розповіла про  органи та установи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім'ї.

Хто може бути визнаним постраждалою від домашнього насильства особою? Які форми домашнього насилля? Яка відповідальність за вчинення домашнього насильства? Куди звертатися по допомогу у випадку проявів насильства? Відповіді на ці та інші питання шукали учасники клубу.

Крім того, йшлося й про систему державних заходів, що спрямовані на припинення домашнього насильства, надання допомоги та захисту постраждалій особі, відшкодування їй завданої шкоди, а також на належне розслідування випадків домашнього насильства, притягнення до відповідальності кривдників та зміну їхньої поведінки.

Наостанок присутні були одностайними, що незважаючи на складність обговорюваного питання, кожному слід розуміти, що з насильством потрібно боротися заради повноцінного і нормального життя сьогодні та в майбутньому.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь