A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Профорієнтаційний урок для учнів: правильно обираємо професію

Дата: 27.04.2021 13:23
Кількість переглядів: 918

«Якщо ви вдало виберете працю і вкладете в неї душу, то щастя саме вас знайде». Словами відомого українського  педагога і психолога  Костянтина Ушинського розпочався профорієнтаційний урок (вебінар), що проведений в  рамках   обласної Декади  профорієнтації  молоді «Погляд у майбутнє» фахівцями Устинівської районної філії обласного центру зайнятості  для учнів 7-9 класів  Докучаєвської ЗШ І-ІІ ступенів.

«Цей мудрий вислів Ушинського був, залишається і, напевно, буде актуальним в будь-який час. Кожна молода людина в своєму житті постає перед складним вибором, чим вона буде займатись, чим зароблятиме собі на життя, тобто, яку професію обере. І від того, наскільки правильним, виваженим і усвідомленим буде цей вибір, залежить подальше життя людини.Коли цей вибір буде вдалим, – то робота буде приносити людині радість, задоволення та матеріальне благополуччя, така людина буде мати заслужений авторитет серед колег  та інших людей, тобто досягне в житті успіху», - наголосила фахівчиня районної філії Алла Хохуля.

Під час онлайн заходу учні ознайомилися із поняттями професія та спеціальність, класифікацією професій, перешкодами, які заважають школярам при виборі професії. Обговорити типові помилки при виборі професії та їхні наслідки, ознайомити з правилами правильного вибору професії та факторами, через які приваблює та чи інша професія.

Опрацьовували діти й основну формулу вибору професії «Хочу - Можу –Треба», класифікували професії за приналежністю до однієї з п’яти груп, розбирали ситуації, що стосуються професійного вибору, розгадували анаграми.

На завершення, фахівець ознайомила учнів з Платформою профорієнтації та розвитку кар’єри Державної служби зайнятості, за допомогою якої учні можуть визначити свої професійні схильності та зорієнтуватися при виборі майбутнього фаху.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь