A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Про роботу робочої групи з перевірки дотримання протиепідемічних заходів

Дата: 13.07.2021 09:13
Кількість переглядів: 405

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території SARS-CoV-2» 12 липня 2021 року робочою групою з перевірки дотримання протиепідемічних заходів в закладах торгівлі проведено моніторингове обстеження та інформаційно-роз’яснювальна робота щодо дотримання карантинних та протиепідемічних заходів на території Устинівської селищної територіальної громади, в ході якого порушень не виявлено.

У разі виявлення порушень вимог протиепідемічних заходів, робочою групою будуть складатися відповідні адміністративні протоколи згідно чинного законодавства.

Так, згідно Статті 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення санітарних норм тягне за собою накладення штрафу:

для громадян - від одного до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (громадяни – від 17 грн. до 204 грн.);

для посадових осіб - від шести до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (посадові особи – від 102 грн. до 425 грн.).

Порушення правил щодо карантину тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 грн. до 34 000 грн.).

Нагадуємо та наголошуємо: ризик захворювання різко знижується при використанні масок, рукавичок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції (не менше 1 м.). Практика показує, що своєчасні протиепідемічні заходи, зокрема карантинні, є доволі ефективними в боротьбі з COVID-19.

Будьте відповідальними, дотримуйтеся основних правил:

– ретельно мийте та дезінфікуйте руки;

– носіть захисну маску в громадських місцях;

– уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції.

В чергове закликаємо усіх – і суб’єктів господарювання, і громадян – до суворого дотримання встановлених протиепідемічних правил та норм.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь