A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

«НІ» - СТИХІЙНІЙ ТОРГІВЛІ

Дата: 26.07.2021 16:30
Кількість переглядів: 356

Шановні мешканці громади, хочемо вкотре звернути вашу увагу, що стихійна торгівля заборонена Законом України «Про благоустрій населених пунктів» та найголовніше, небезпечна для вашого здоров’я.
Покупець, купуючи їжу на вулиці бере відповідальність на себе і повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я та пам’ятати, що вулична торгівля є незаконною. Єдине законне місце для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів – це ринок.

26 липня 2021 року робочою групою Устинівської селищної ради по виявленню ознак адміністративного правопорушення проведена роз’яснювальна робота та обстежена територія громади з метою виявлення та ліквідації торгівлі з рук у невстановлених місцях, порушень не виявлено.

Стихійна торгівля відноситься до адміністративних правопорушень, передбачених ст. 160 Кодексу України про адміністративні порушення - «Торгівля з рук у невстановлених місцях», і ст. 164 цього ж Кодексу - «Порушення правил підприємницької діяльності».

На жаль, стихійну торгівлю не так легко подолати. Це можливо тільки тоді, коли самі мешканці громади зрозуміють, що продукція, яка не пройшла спеціальної перевірки є дуже небезпечна для їх життя.

Тож закликаємо мешканців громади! Не купуйте продукти харчування в місцях стихійної торгівлі. Застерігаємо всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням цих небезпечних продуктів. Купуйте якісні продукти харчування на ринках та в продовольчих магазинах.

 Будьте свідомими та здоровими!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь