A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Про роботу КНП «Устинівська лікарня» Устинівської селищної ради

Дата: 30.07.2021 11:09
Кількість переглядів: 455

 Комунальне некомерційне підприємство «Устинівська лікарня» Устинівської селищної ради утворено рішенням сесії  від 25.01.2021 року № 59.

КНП «Устинівська лікарня» - є багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом, який забезпечує кваліфіковану стаціонарну і поліклінічну допомогу населенню громади згідно встановленого порядку, є відповідальним за організацію, та якість медичного обслуговування населення.

   У своїй діяльності КНП «Устинівська лікарня» керується Конституцією України, Законами України, постановами, розпорядженнями Кабінету Міністрів та Верховної ради, Указами Президента України, нормативно-правовими актами Міністерства охорони здоров’я України, Департаменту охорони  здоров’я, Статутом Комунального некомерційного підприємства «Устинівська лікарня» Устинівської селищної ради та підпорядковується Устинівській селищній раді.

    Предметом діяльності лікарні є надання населенню медичної допомоги, консультативно-діагностичних послуг, як безоплатно, так і на платній основі відповідно до чинного законодавства України. Управління закладом здійснюється директором.

В лікарні населення одержує цілодобову кваліфіковану і спеціалізовану стаціонарну допомогу.

  Основними завданнями КНП «Устинівська лікарня» є:

·       надання вторинної спеціалізованої стаціонарної та амбулаторно-поліклінічної допомоги населенню громади;

·         забезпечення  невідкладною медичною допомогою населення;

·         організація консультативної допомоги;

·         організаційно-методичне керівництво роботою лікарні;

·         розробка та впровадження заходів, спрямованих на підвищення якості медичного забезпечення;

·         розробка, організація та здійснення заходів щодо підвищення кваліфікації медичних кадрів та раціонального використання медичних кадрів і матеріально-технічних ресурсів;

·         створення економічних, матеріально-технічних та соціальних умов для підвищення якості медичної допомоги;

·         організація, керівництво та контроль за рівнем статистичного обліку і звітності в лікарні.

Пріоритетними напрямками роботи є:

-         підвищення доступності та якості медичної допомоги шляхом створення умов щодо удосконалення організації надання вторинної медичної допомоги;

-         підвищення ефективності використання ресурсного та кадрового потенціалу галузі, вжиття заходів  по забезпеченню лікарні кваліфікованими лікарськими кадрами;

-          зниження рівня інвалідності та смертності населення від серцево-судинних, судинно-мозкових, онкологічних захворювань, туберкульозу, ВІЛ/СНІДу та інших інфекційних захворювань;

-         своєчасне отримання ліцензій;

-         вжиття заходів щодо своєчасного контрактування з НСЗУ.

Основним проблемним питанням, для вирішення якого вживаються відповідні заходи, залишається забезпечення закладу лікарями. Станом на сьогодні  лікарі і медсестри пройшли навчання та були атестовані.

    Ліжковий фонд лікарні становить 54 ліжка. Для оцінювання використання ліжкового фонду лікарні застосовують наступні показники:

1.     середня кількість днів використання ліжка – 115,3

2.     середній термін перебування хворого в стаціонарі – 8,2

3.     оборотність ліжка – 14,0

 

  У структурі захворюваності по закладу перше місце посідають хвороби системи кровообігу (на даний час 39%). Друге місце посідають хвороби органів дихання, на третьому хвороби органів травлення. Залишається високим рівень поширеності хвороб, що свідчить про накопичення хронічної патології.

З  01.04.2021 року заключено договори з НСЗУ по наступних пакетах послуг: «Стаціонарна паліативна допомога дорослим та дітям», «Стоматологічна допомога дорослим та дітям», «Медична допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах (профілактика, спостереження, діагностика, лікування та медична реабілітація)», «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій» , що дозволяє надавати послуги з лікування та обстеження населення громади .

   Також    виконана одна із умов Національної служби здоров'я України - створення онлайн доступу робочих місць медичних працівників для роботи в Медичній інформаційній системі (МІС- «Хелсі»), яка підключена до центральної бази даних ЕСОЗ.

Заклад зареєстрований в електронній системі охорони здоров’я ЕСОЗ , лікарями та медичним персоналом вносяться всі дані щодо надання медичних послуг до системи «Медстар».

 Організовано й контролюєтьться заповнення лікарями стаціонарних відділень форми 066/о. Проводиться контроль щодо кількості введеної інформації за формою 066/о по стаціонарним відділенням та посиланням інформації в НСЗУ за результатами лікування хворих, здійснюється  контроль використання ліжкового фонду.

Вживаються всі необхідні заходи по організації роботи закладу в можливих надзвичайних умовах та заходи щодо поновлення та збереження матеріально - технічної бази лікарні.

Завдяки підтримці аграріїв  нашої громади проведено роботи з заміни вікон (стаціонарне відділення та харчоблок),  також завершено прокладання каналізаційної мережі, проведено ремонт в хірургічному відділенні стаціонару, в подальшому буде проведено ремонт терапевтичного та інфекційного відділень. Завершено монтаж віконних відкосів.

  Лікарня повністю забезпечена засобами індивідуального захисту та дезинфікуючими засобами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь