A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

У Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми в Устинівці говорили про шляхи її запобігання

Дата: 30.07.2021 13:07
Кількість переглядів: 347

У Всесвітній дня боротьби з торгівлею людьми  з метою підвищення обізнаності населення щодо легального працевлаштування та безпечної трудової міграції, в Устинівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відбувся семінар «Ризики нелегальної трудової міграції».

У заході взяли участь представники  КЗ Устинівської центральної бібліотеки Устинівської селищної ради  Олена Ткач і Тетяна Пінчук  та   Бригар Юрій, спеціаліст І категорії відділу  економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Устинівської селищної ради .

«Сьогодні трудова міграція громадян України є однією з актуальних тем. Коли люди збираються працювати закордоном, їх свідомість затуманюють думки про високу заробітну плату та кар’єрний ріст, тому про наслідки трудової міграції мало хто задумується», – такими словами розпочала захід Алла Хохуля, провідний фахівець районної філії.

Про причини виїзду громадян за межі країни, сенс поняття «нелегальна міграція», наслідки незаконного перебування особи за кордоном, ризики трудової міграції та шахрайські схеми, які використовують торговці людьми, присутнім розповіла бібліотекар Олена Ткач і методист Тетяна Пінчук.

У свою чергу, Ю. Бригар  проінформував безробітних про діяльність консульських установ, міжнародних організацій та повідомила номера телефонів гарячих ліній, на які можна телефонувати у разі потреби.

Крім того, фахівчиня районної філії ознайомила присутніх з інформацією про стан місцевого ринку праці, перспективи працевлаштування та вільні робочі місця. Також А.Хохуля поінформувала й про заходи, які проводить служба зайнятості у напрямку попередження торгівлі людьми, і окреслила переваги легального працевлаштування в Україні.

Обговорення нагального питання було жвавим: за допомогою питань-відповідей учасники семінару мали змогу чітко усвідомити ризики нелегальної трудової міграції та роботи «у тіні» й серйозно замислитися над подальшим трудовим майбутнім.

Присутні отримали рекомендації як убезпечити себе при працевлаштуванні за кордоном, щоб не стати жертвою зловмисників.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь