A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Таємниці і магія Монастирища

Дата: 06.08.2021 15:53
Кількість переглядів: 488

   В Устинівському музеї історії відбулася офіційна презентація збірника легенд "Таємниці і магія Монастирища" авторства методиста з питань охорони культурної спадщини музею Юрія Ільченка. Це своєрідний путівник незвіданими до кінця стежками унікального ландшафтного заказника загальнодержавного значення, навколо якого існує певний ореол таємничості і магії. Окрім цього, це - неповторний острівець первозданної природи з червонокнижними видами флори і фауни. Звідси й заклик автора до всіх небайдужих - Монастирище необхідно берегти, захищати й зберегти для нащадків.

   Видання невеличке за обсягом, проте досить змістовне за наповненням із спробою прослідкувати історію Монастирища, починаючи від аріїв - стародавнього народу, який проживав і на нашій території приблизно наприкінці VI тисячоліття до н.е.

   Водночас Юрій Володимирович зазначив, що не претендує на лаври першовідкривача якихось відомостей про Монастирище. Він систематизував і упорядкував частину інформації і знань про перлину південного степу. А кожен відвідувач сприймає його на рівні своїх особистих відчуттів. Головне, що байдужим воно не залишає нікого.

   Книжечка видана Центральноукраїнським видавництвом за сприяння депутата Кіровоградської обласної ради Максима Собка та організаційної підтримки відділу культури, туризму та культурної спадщини Устинівської селищної ради.

   Кожен учасник заходу отримав у подарунок примірник видання з автографом автора.

   Читайте, відвідуйте, заряджайтесь, бережіть!

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь