A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Наше майбутнє — в наших руках

Дата: 12.08.2021 15:01
Кількість переглядів: 441

   Сьогодні, 12 серпня 2021 року, з нагоди   Міжнародного дня молоді , фахівцями Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості проведено засідання клубу для молоді «Назустріч успіху» на тему «Наше майбутнє – в наших руках" з метою  підвищення поінформованості людей та привернення їх уваги до проблем молоді у різних сферах життя, в тому числі і при працевлаштуванні.

  Захід пройшов за участі завідуючої відділенням центру надання соціальних послуг Устинівської селищної ради Алли Петренко та спеціаліста відділу «Устинівське бюро» Кропивницького  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталії Пономар.

  Відкрила захід провідна фахівчиня відділу районної філії обласного центру зайнятості Алла Хохуля, яка повідомила, що  12 серпня відзначається Міжнародний день молоді– День молоді – свято всіх, хто відчуває себе молодим не лише за віком, а й душею. Воно особливе та унікальне, бо саме такою є молодість. Молодість – безцінний дар природи. Його треба приймати з вдячністю, намагатися використати всі переваги цієї прекрасної миті життя.

   Наталія Пономар  розповіла слухачам про легальне працевлаштування молоді в Україні.

 Завідуюча відділенням центру надання соціальних послуг Алла Петренко ознайомили учасників заходу з новою формою сімейного виховання та однією з альтернатив працевлаштування – патронат над дитиною. Присутніх поінформували стосовно критеріїв відбору кандидатів у патронатні вихователі, їх обов’язків під час надання комплексу послуг, що передбачають тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин.  Так як основним місцем роботи стає опіка над дитиною, відповідно йому чи їй нараховуватиметься стаж. Слід зазначити, що на території нашої громади вже є одна патронатна сім'я, створена колишньою безробітною», – підкреслила А.Петренко. Було наголошено  про переваги створення прийомних сімей .

   Завершила фахівець словами: «Сучасні і освічені, ви – творці сьогодення та майбутнього. Ваші енергія і завзяття, оптимізм і наполегливість знаходять втілення у бізнесі,  у науці та на виробництві, у спорті та мистецтві.Твердо знайте – молодість не вік. Молодість – це стан душі. Залишайтесь молодими!.Будьте активними, здобувайте знання, наполегливо працюйте над собою, будуйте великі плани на майбутнє!»
 А. Петренко запропонувала учасникам обговорити отриману інформацію в своїх сім’ях, а у разі прийняття рішення стати патронатним вихователем – звертатися безпосередньо до відділення соціальної роботи  центру надання соціальних послуг Устинівської селищної ради для отримання детальної інформації.

  «Тож, нам під силу змінити наше життя на краще, достатньо лиш захотіти. Кожен з нас – творець власного щастя. Наше життя залежить від наших дій сьогодні. І завжди слід пам’ятати , що наше майбутнє в наших руках, тож головне – не опускати їх»-завершила  фахівець центру зайнятості. 


Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь