A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Про роботу робочої групи Устинівської селищної ради по виявленню ознак адміністративного правопорушення

Дата: 16.08.2021 16:08
Кількість переглядів: 461

     16 серпня 2021 року робочою групою Устинівської селищної ради по виявленню ознак адміністративного правопорушення обстежена територія громади з метою виявлення та ліквідації торгівлі з рук у невстановлених місцях, виявлено 2 порушення та  проведена відповідна роз’яснювальна робота.

         Продаж товарів в заборонених місцях – це є стихійна торгівля, яка відноситься до адміністративних правопорушень, передбачених ст. 160 Кодексу України про адміністративні порушення – «Торгівля з рук у невстановлених місцях» (тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої).

       Стихійна торгівля  заборонена, оскільки існує небезпека забруднення харчових продуктів. Такі продукти можуть викликати кишкові захворювання і серйозні харчові отруєння. Особливо м’ясні та молочні продукти, які вимагають особливих умов зберігання, що є гарантією придбання якісної і безпечної продукції для споживача. Проблема полягає у небажанні торговців дотримуватися визначеного порядку, мотивуючи це тим, що на узбіччі та тротуарі потік людей інтенсивніший та відсутній ринковий збір. Боротьба зі стихійною торгівлею триває та знаходиться під постійним контролем Устинівської селищної ради, систематично проводяться рейди-перевірки, поширюється інформаційний матеріал, проводяться роз’яснювальні бесіди.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь