A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Про заборону стихійної торгівлі

Дата: 25.08.2021 14:23
Кількість переглядів: 336

Торгівля з рук у невстановлених місцях – це правопорушення, за яке передбачена відповідальність статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладання штрафу.

Така торгівля погіршує санітарну обстановку, ускладнює рух транспорту, призводить до захаращення наших вулиць. Це продаж товару з землі, з відра, з розбитого ящика, в місцях, що перегороджують прохід транспорту та людей.

Внаслідок існування незаконної торгівлі порушуються Правила торгівлі, норми стандартизації, метрології та сертифікації, вимоги чинного законодавства, у т.ч. земельного, податкового, трудового та санітарного. Крім того, така діяльність ставить під загрозу роботу ринку та підприємців, які сумлінно сплачують всі податки.

25 серпня 2021 року робочою групою Устинівської селищної ради по виявленню ознак адміністративного правопорушення, проведений рейд, що спрямований на впорядкування та ліквідацію місць стихійної торгівлі. Під час рейду проводилась роз’яснювальна робота.

Застерігаємо наших громадян від здійснення торгівельної діяльності у невстановлених для цього місцях, що може призвести до накладання значних штрафів та  втрати товару.

Звертаємось і до мешканців громади - не купувати товари у людей, які пропонують свою продукцію для продажу  у не визначених для торгівлі місцях, адже вона є потенційно небезпечною, так як не пройшла контролю якості і може нести загрозу здоров’ю.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь