A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Про зустріч селищного голови з начальником Устинівської ДПІ

Дата: 03.09.2021 15:09
Кількість переглядів: 752

    Першого вересня цього року стартує кампанія з одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів. Триватиме ця кампанія  до 1 вересня наступного року. Про це повідомила  начальник Устинівської ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області     Тетяна ДУБЧЕНКО під час  зустрічі з селищним головою Ігорем ПЕНЬКОВИМ.

     Тетяна ДУБЧЕНКО зазначила, що одноразове (спеціальне) декларування – це особливий порядок декларування фізичною особою належних їй активів, які: розміщені на території України та/або за її межами; були одержані/набуті за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні; з яких не були сплачені податки і збори, або сплачені не в повному обсязі; які не були задекларовані протягом будь-якого з податкових періодів до 1 січня 2021 року.

Кампанія проводиться відповідно до норм Закону України від 15.06.2021 №539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», який набув чинності 21 липня 2021 року.

Якщо громадянин сплатить усі необхідні збори, держава гарантує йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства, не проводиться перевірка щодо джерел отримання доходів. Відомості, які містяться в одноразових добровільних деклараціях, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню без письмової згоди декларанта.

Також розглядались питання щодо роботи спільних груп по інвентаризації земельних ділянок, які знаходяться на території громади, виявлення посівів громадян, які обробляють земельні ділянки понад 2 га., з метою залучення їх до оподаткування. Адже плата за землю - одне з основних джерел наповнення місцевих бюджетів, і від якості її адміністрування напряму залежить наповнення місцевих бюджетів.

Також, на зустрічі обговорено основні засади одноразового (спеціального) добровільного декларування. Керівник місцевої ДПІ звернула увагу на те, що одноразова декларація подається виключно в електронній формі за допомогою "Електронного кабінету", а отже потенційним декларантам необхідно завчасно отримати Електронний цифровий підпис.

Крім цього, посадовець звернувся до керівництва Устинівської селищної територіальної громади з питанням щодо вжиття заходів по організації отримання ЕЦП громадянами – одноосібниками  для подачі в 2022 році декларацій про майновий стан і доходи громадян за допомогою електронних сервісів.

Наприкінці заходу селищний голова Ігор ПЕНЬКОВ та начальник Устинівської ДПІ Тетяна ДУБЧЕНКО домовились про подальшу співпрацю та взаємодопомогу у вирішенні проблемних питань. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь