A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Робоча зустріч фахівців служби зайнятості зі старостою Устинівської селищної територіальної громади

Дата: 24.09.2021 16:28
Кількість переглядів: 312

 Директорка Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Світлана Макаренко провела робочу зустріч зі старостою сіл Степанівка, Степове, Орлова Балка, Брусівка   Устинівської селищної територіальної громади Вячеславом Любченком.

Розпочав зустріч староста Вячеслав Любченко, який повідомив: «Ми працюємо на благо жителів нашої громади і їх соціальна захищеність надзвичайно важлива для нашої команди. Серед важливих факторів – зайнятість сільського населення. Звісно це проблема не тільки наших сіл. Тому усі наші зусилля повинні  бути спрямовані на те, аби забезпечити незайнятих громадян роботою та перетворити громаду на живий та активний механізм, який здатний успішно  розвиватися».

Під час розмови керівники обговорили перспективи розвитку громади, створення нових робочих місць, працевлаштування населення громади, а також можливості служби зайнятості у напрямку підготовки кадрів за робітничими спеціальностями під замовлення роботодавця з метою подальшого працевлаштування.

Особливу увагу було акцентовано на тому, що в умовах дефіциту якісних вакансій та гострої конкуренції на ринку праці, одним із дієвих напрямів активної політики зайнятості населення, особливо селян, є організація громадських робіт, завдяки яким можна пом'якшити наслідки безробіття, отримати додатковий заробіток під час перебування на обліку в службі зайнятості.

С. Макаренко поінформувала про сучасні технології, які використовує служба зайнятості у своїй роботі: впровадження сервісу електронної реєстрації безробітних, запровадження мапи вакансій, створення персонального кабінету шукача роботи та електронного кабінету роботодавця, які орієнтовані на спрощення комунікацій з клієнтами. Обговорили й механізми впливу на подолання нелегальної зайнятості, засоби інформування представників бізнесу про переваги легальної зайнятості.

Зустріч виявилася актуальною та корисною.

Директорка районної філії запевнила старосту, що фахівці служби зайнятості готові надавати громаді всебічну підтримку і допомогу.

Сторони дійшли висновку, що лише за умов тісної співпраці та спільних зусиль вдасться подолати проблеми безробіття, що, насамперед, сприятиме соціально-економічному розвитку громади, а отже й поліпшенню життя кожного її мешканця.

 


  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь