A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Правосудько Ігор Миколайович

Дата: 11.10.2021 21:45
Кількість переглядів: 409

Народився 6 серпня 1981 року в селі Докучаєве Устинівського району Кіровоградської області. До 1995 року навчався у середній школі села Докучаєве, потім продовжив навчання у Кіровоградській школі-інтернаті з погибленним вивченням іноземної мови, яку закінчив із золотою медаллю. В 1998 році вступив до Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, де здобув спеціальність вчителя іноземної мови, та вчителя української мови та літератури. Ігор був учасником Євромайдану. У вересні 2014-го добровольцем мобілізований до лав ЗСУ. Проходив службу у зоні проведення антитерористичної операції в містах Краматорськ, Слов’янськ, Артемівськ, як військовослужбовець 2-го окремого мотопіхотного батальйону 30-ї механізованої бригади оперативного командування «Північ», командир відділення. Виконував різні бойові та службові завдання, зокрема і в Донецькому аеропорту, куди в складі підрозділу  доставляв  військові вантажі, а на зворотньому шляху вивозив поранених захисників аеропорту. Загинув Ігор Миколайович 2 серпня 2015-го від отриманих поранень під час мінометного обстрілу, рятуючи поранених побратимів в с.Зайцеве, поблизу м.Артемівськ (нині Бахмут) Донецької області. Поховали Ігоря з усіма почестями на кладовищі, в рідному  селі Докучаеве.

За особисту мужність, сумлінне та бездоганне служіння українському народові, зразкове виконання військового обов'язку  нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

      У 2015 pоці нагороджений  відзнакою Кіровоградської обласної державної адміністрації та обласної ради «За мужність і відвагу» (посмертно).

У лютому  2016 року  на приміщенні Докучаєвської загальноосвітньої школи, а у травні 2016 року на фасаді будинку школи - інтернату ліцею «Сокіл» відбулося відкриття меморіальних дошок на честь  Ігоря Миколайовича Правосудька.

 У 2017 році   Ігорю  Миколайовичу Правосудьку (посмертно) присвоєно почесне звання «Гордість Устинівщини».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь