A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Нардепів від Кіровоградщини просять стати на захист інтересів громад

Дата: 04.11.2021 13:26
Кількість переглядів: 1054

Представники міських, сільських та селищних рад Кіровоградщини, в тому числі і керівництво Устинівської громади, звернулись до народних депутатів України, які обрані мешканцями регіону із закликом не допустити ліквідації бюджетів розвитку, вилучення у місцевих бюджетів невикористаних залишків освітньої державної субвенції й не дозволити Мінфіну та місцевим держадміністраціям права ініціювати зупинку рішення муніципалітетів,- повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.

Нагадаємо, аналіз зміни до Бюджетного кодексу під Держбюджет на 2022 рік (Законопроект №6062), зроблений експертами Асоціації міст України виявив низку «нововведень», що призведуть до скорочення джерел доходів для місцевих громад. Цей факт викликав занепокоєння і змусив представників органів місцевого самоврядування, звернутись до законотворців з заклинком захистити інтереси громад.

У листах до народних депутатів представники ОМС звернули увагу парламентарів на наступне:

«Проектом закону №6062 передбачається перенесення джерел фінансування доходів бюджету розвитку в загальний фонд. Таким чином, доходи розвитку будуть спрямовані на поточні витрати - фонд заробітної плати, утримання та ін. Також законопроект дозволяє забирати у місцевих бюджетів невикористані залишки освітньої державної субвенції, що заборонить місцевим властям використовувати можливість накопичення цих грошей. Запропонований урядом законопроект також значно розширює контрольні функції Міністерства фінансів і місцевих державних адміністрацій. Їх чиновники зможуть через суд зупиняти рішення місцевих рад про бюджет, причому не доведеться навіть чекати закінчення судового розгляду. Законопроектом пропонується направляти до держбюджету 70% доходів від викупу комунальної землі. Також вилучення терміну «бюджет розвитку» зі статей Бюджетного кодексу позбавить органи місцевого самоврядування права на депозитне розміщення в банках».

За результатами обговорення Парламент прийняв рішення зняти з розгляду урядовий Законопроект №6062. Однак, він і надалі продовжує знаходитись в Верховній Раді і може бути винесений на розгляд для прийняття рішення вже на найближчих пленарних засіданнях ради.

Нині, залишається тільки сподіватись, що думка громад буде почута і законопроект №6062 буде доопрацьований у Бюджетному комітеті і усі зауваження АМУ, які відображають загальну думка ОМС,  будуть враховані.

 (за матеріалами АМУ)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь