A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Інформація щодо проведення аукціонів

Дата: 11.11.2021 17:12
Кількість переглядів: 314

       Відділом земельних відносин та агропромислового розвитку підготовлено пакет документів на  12 земельних ділянок  загальною площею 548,6362 га для включення до переліку земельних ділянок комунальної власності Устинівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області призначених для продажу права їх оренди на земельних торгах.

       Відповідно до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони" (законопроект № 2195), площі земельних ділянок комунальної власності, що виставляються на електронні торги, не повинні перевищувати 20,0000 га, у зв’язку з чим рішеннями десятої сесії восьмого скликання  20 липня 2021 року № 1129 та № 1130 « Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності» надано дозволи Устинівській селищній раді на поділ земельних ділянок площами  120,7977 га та 119,5929 га. Для виконання робіт була розроблення програма, яка затверджена дванадцятою сесією восьмого скликання  від 22.09.2021 року № 1208 « Про Програму здійснення землеустрою на території Устинівської селищної територіальної громади на 2021-2022 роки» , в результаті якої були виготовлені дві документації щодо поділу земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, а саме : 05 жовтня 2021 року земельна ділянка 119,5929 га поділена на 6 земельних ділянок та 18.10.2021року земельна ділянка  120,7977 га поділена на 6 ділянок. На дані земельні ділянки в кількості 12 штук було зареєстровано у державному реєстрі речових прав право власності за Устинівською селищною радою. Після реєстрації дані земельні ділянки були затверджені та включені до переліку 12 земельних ділянок на проведення земельних торгів з продажу  права їх оренди.

     Згідно зі змінами до Земельного кодексу, внесеними законопроектом                 № 2195 та Постановою КМУ від 22 вересня 2021 року № 1013 «Деякі питання підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису)», організатори продажу та оренди земельних ділянок зобов'язані проводити торги в електронній торговій системі, що робить неможливими будь-які незаконні контакти між його організаторами та учасниками, дає змогу громадськості контролювати перебіг електронних аукціонів у режимі онлайн. Земельні торги проводитимуться відповідно до договору між організатором торгів і оператором електронного торговельного майданчика. Організатор, який ухвалює рішення про їх проведення, зазначатиме стартову ціну лота, термін та інші умови користування земельною ділянкою, а також уповноважену ним особу для підписання відповідного договору.

       Враховуючи вищевикладене,  повідомляємо, що на даний час було виставлено 12 земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на земельні торги (аукціон) Української енергетичної біржі, прозоро продажі (https://sale.ueex.com.ua), які будуть проведені 6 грудня 2021 року(6 ділянок) та 15 грудня 2021 року(6 ділянок).

       Щодо інших 10 земельних ділянок загальною площею 308,246 га, які були включені до переліку земельних ділянок комунальної власності Устинівської селищної ради, призначених для продажу права їх оренди на земельних торгах, на даний час виготовляється відповідна документація із землеустрою.

 

 

 

Начальник відділу земельних відносин та

агропромислового розвитку                                                 Едуард ЮшкоФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь