A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

«Розфарбуємо світ в помаранчевий колір»: в Устинівці безробітні вчилися протидіяти домашньому насильству

Дата: 29.11.2021 14:12
Кількість переглядів: 234

Днями у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» фахівцями Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для безробітних громадян проведено інформаційний семінар «Ризики нелегальної трудової міграції».
У заході взяли участь представники центральної бібліотеки Устинівської селищної ради Олена Ткач і Тетяна Пінчук.

«Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Її мета – привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Цьогорічний девіз кампанії «Розфарбуємо світ в помаранчевий колір»,- так розпочала  захід

Алла Хохуля, фахівчиня районної філії.

 Запропонувала разом з фахівцями центральної бібліотеки відповісти на запитання: що для тебе насильство, які ознаки насильства у сім'ї та як відрізнити агресію від конфлікту, як проявляється насильство та як треба діяти в ситуації насильства?
Бібліотекар О. Ткач зупинилась на окремих положеннях чинного законодавства, які визначають правові і організаційні основи попередження насильства в сім'ї, розповіла про  органи та установи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім'ї.
Цікавим для безробітних жінок був тест «Що для тебе насильство? Розглянувши та оцінивши кожну з наведених у тесті ситуацій присутні мали можливість дізнатися, що знають вони про домашнє насильство та чи здатні вони відрізнити сварку від агресії?
Водночас Т. Пінчук повідомила про те, що в Україні створений перший мобільний застосунок «White Ribbon Ukraine», який допомагає розпізнавати та протистояти домашньому насильству. У ньому чимало інформації щодо визначення домашнього насильства, його видів, а також порад, як захистити себе. Також він вміщає список необхідних контактів, за якими можна звернутися за необхідності. Наприклад, контакти юристів, психологів, волонтерів, які допомагатимуть жертвам домашнього насильства у кризові моменти.
Слухачів було інформовано про основні проблеми та помилки, що виникають у громадян України, які в пошуках кращої долі вирушають до інших країн. Працюючи там переважно нелегально на низькокваліфікованих роботах, вони наражаються  на небезпеку, пов’язану з торгівлею людьми. Обговорили основні чинники, через які можуть залучити до торгівлі людьми, основні засоби, що використовуються торговцями людьми для залякування та контролю своїх жертв.

 Після цього присутні розглянули реальні приклади із життя. Вправа «Що я знаю про наслідки нелегального працевлаштування за кордоном» допомогла безробітним закріпити знання про ризики під час найму на роботу, переїзду, роботи та проживання у країні призначення.
Зі слів жінок, які взяли участь у заході, вони отримали багато нової корисної інформації, яка допоможе їм визначити життєві цілі, перевірити свою самооцінку.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь