A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

ДО УВАГИ КЕРІНИКІВ ПІДПРИЄМСТВ УСІХ ФОРМ ВЛАСНОСТІ ТА ГРОМАДЯН!

Дата: 01.02.2022 15:17
Кількість переглядів: 203

Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» установлено мінімальну заробітну плату у 2022 році.

Статтею 8 цього Закону передбачено, що у місячному розмірі мінімальна заробітна плата з 01 січня 2022 року становить 6500 гривень, а з 01 жовтня 2022 року буде становити 6700 гривень.

У погодинному розмірі мінімальна заробітна плата з 01 січня становить 39,26 гривень, а з 01 жовтня 40,46 гривень.

Мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може здійснюватися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норму праці.

Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.

Якщо нарахована заробітна плата працівника, який виконав місячну норму праці, є нижчою за законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, роботодавець проводить доплату до рівня мінімальної заробітної плати, яка виплачується щомісячно одночасно з виплатою заробітної плати.

У разі укладення трудового договору про роботу на умовах неповного робочого часу, а також при невиконанні працівником у повному обсязі місячної (годинної) норми праці, мінімальна заробітна плата виплачується пропорційно до виконаної норми праці.Фото без опису

     Устинівська селищна рада закликає роботодавців усіх форм власності дотримуватись вищезазначених норм закону, та  вкотре нагадує, що за їх порушення встановлена адміністративна та фінансова відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь