A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Державна підтримка для малозабезпеченої сім’ї

Дата: 07.02.2022 18:01
Кількість переглядів: 272

Сьогодні заступник селищного голови Наталія Сівова провела робочу зустріч з Устинівською районною філією Кіровоградського обласного центру зайнятості та Устинівським відділом управління соціального захисту населення Кропивницької райдержадміністрації.

На порядку денному – обговорення Порядку надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї.

На реалізацію цієї програми у держбюджеті на 2022 рік передбачені кошти, які будуть спрямовані на надання одноразової безвідсоткової поворотної фінансової допомоги непрацюючій працездатній особі із числа членів малозабезпеченої сім’ї для організації підприємницької діяльності. Започаткувати можна ті види бізнесу, які потребують придбання матеріалів та обладнання. Саме на них виділяє кошти держава. Також характерною особливістю цієї програми є те, що безвідсоткова фінансова допомога не надається людині на рахунок. Це допомога, яка перераховується постачальнику матеріалів, обладнання, інструментів. Сума допомоги надається у розмірі не більше ніж 15 мінімальних заробітних плат. На початок 2022 року мінімальна зарплата складає 6500 грн, отже, гранична сума допомоги - 97500 грн.

 Суму допомоги, що надається, після трирічного строку потрібно повернути. З боргу вираховуються суми податків, що були сплачені за цей період. За умови, коли сума сплачених податків перевищила суму, на яку держава здійснила закупівлю обладнання та матеріалів, повертати не потрібно нічого. Отриману допомогу також не потрібно повертати, якщо протягом першого року діяльності підприємець працевлаштував, за направленням Центру зайнятості, ще двох членів малозабезпечених родин терміном не меншим ніж 2 роки.

Отже для отримання фінансової допомоги людині з малозабезпеченої сім’ї, яка перебуває на обліку у центрі зайнятості, необхідно звернутись до Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.

З переліком документів для звернення, а також іншими умовами можна ознайомитись тут.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь