A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Про заборону споживання тютюнових виробів

Дата: 18.07.2022 08:56
Кількість переглядів: 158

Інформуємо, що з 11 липня 2022 року почала діяти заборона на будь-яке куріння у громадських місцях. Таким чином, набувають чинності зміни до статті 13 Закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" (далі - Закон) щодо захисту населення від шкоди вторинного тютюнового диму.

Норми Закону спрямовані на зменшення негативного впливу на тютюнопаління, захист від впливу вторинного тютюнового диму, викидів від електронних сигарет та аерозолю тютюнових виробів для нагрівання в публічних приміщеннях тощо.

Зокрема, забороняється відведення місць для куріння в приміщеннях підприємств та установ усіх форм власності, а також вживання тютюнових виробів та використання пристроїв для споживання тютюну, зокрема, електронних пристроїв для нагрівання тютюну, електронних сигарет, кальянів, у всіх визначених законом місцях, у тому числі в закладах ресторанного господарства.

Згідно із нормами Закону за куріння в заборонених законом місцях відповідальність несуть як курці, так і суб'єкти господарювання, у приміщенні чи на території яких вчиняються такі правопорушення.

За куріння тютюнових виробів там, де це заборонено Законом, тягне за собою штраф у розмірі 51-170 гривень. У разі повторного порушення протягом року- 170-340 гривень.

Для закладів ресторанного господарства передбачені штрафні санкції в розмірі 3000 грн, а в разі повторного порушення протягом року - 15 000 грн.

З метою розповсюдження зазначеної інформації серед суб'єктів підприємницької діяльності у сфері торгівлі, ресторанного господарства, закладів побутового обслуговування, готельного бізнесу тощо.Фото без опису

 

Друковані інформаційні матеріали (додаються).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь