Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Про обслуговування споживачів українською мовою

Дата: 06.02.2023 11:08
Кількість переглядів: 109

Фото без описуВідповідно до Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” передбачено, що мовою обслуговування споживачів в Україні – є державна мова. Згідно зі статтею 30 Закону всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, мають обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари й послуги, у тому числі через інтернет-магазини та інтернет-каталоги, українською мовою. Проте, на прохання клієнта, його обслуговування може здійснюватися іншою, прийнятною для сторін мовою.

Тож звертаємо увагу суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, готельного бізнесу, автозаправних станціях тощо щодо необхідності забезпечення неухильного дотримання вимог Закону.

Також, щоб дізнатися громадську думку щодо реального стану використання української мови у закладах сфери обслуговування, Устинівська селищна рада закликає усіх бажаючих взяти участь в опитувані “Будь в тренді – говори українською!”, перейшовши  за посиланням  https://forms.gle/GDvEFCysXuqceiZ28 .

Нам важлива ваша думка!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь