A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

До відома підприємців!

Дата: 15.08.2023 17:12
Кількість переглядів: 157

Заступник селищного голови Наталія Сівова провела 15 серпня поточного року засідання комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків, зборів та інших обов»язкових платежів до бюджету Устинівської селищної територіальної громади,  погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Під час роботи комісії розглянуто питання щодо новацій у податковому законодавстві, прийнятих Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Акцентовано увагу на нормах Закону № 3219-IX, а саме на відновленні відповідальності для суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Як зазначила начальник Устинівської ДПІ Тетяна Дубченко, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. 

Так, згідно з Законом № 3219 за невидачу фіскального чеку доведеться сплатити штраф у розмірі від 25% до 150 % вартості реалізованого товару, розмір залежатиме від виду діяльності суб’єкта господарювання. За перше порушення при продажу підакцизної продукції , валютних цінностей чи у сфері азартних ігор застосовують фінансову санкцію у розмірі 100 відсотків вартості реалізації, повторне ж порушення передбачає уже 150 відсотків вартості. Уже з 1 жовтня цього такі ж штрафні санкції застосовуватимуть і до торгівців складною побутовою технікою, ювелірними виробами, товарами медичного призначення та лікарськими засобами. Дещо знижені ставки, а саме 25 відсотків за перше порушення та відповідно 50 відсотків за наступне сплатять за відсутність фіскального чеку решта категорій підприємців.

Уся необхідна інформація, яка потрібна платнику для реєстрації РРО чи ПРРО є на офіційному субсайті Головного управління ДПС у Кіровоградській області та офіційних сторінках у соцмережах, також розміщена в усіх ЦОП. Окрім того, працівники податкової готові надавати індивідуальні консультації для усіх платників з питань застосування РРО та інших питань податкового законодавства.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь