Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи врегульована діяльність посередників у працевлаштуванні за кордоном?

Дата: 10.11.2023 13:21
Кількість переглядів: 65

Так, врегульована.

На початку нагадаємо, що Законом України від 20 березня 2023 року № 2982-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном” (набрав чинності 14 жовтня 2023 року) внесено зміни до законодавства, у тому числі до законів України “Про зайнятість населення” та “Про ліцензування видів господарської діяльності” у частині відміни процедури ліцензування господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. 

Наразі, суб’єкт господарювання може надавати такі посередницькі послуги тільки після подання ним декларації до Міністерства економіки України та включення його до переліку суб’єктів господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Порядок подання декларації про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року № 1118 (набрала чинності 02 листопада                      2023 року). Додатком до цього Порядку є форма Декларації про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Цією ж урядовою постановою затверджено Порядок формування та ведення переліку субєктів господарювання, що надають послуги у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Також слід зазначити, що постановою № 1118 визнано такими, що втратили чинність, декілька урядових постанов. Серед них і постанова від 16 грудня 2015 року № 1060, якою затверджено Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Фото без опису

Постанова Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року № 1118 https://is.gd/wJ8uZw

У вас є питання і вони пов'язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до обласного центру зайнятості, філій чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте на гарячу лінію обласного центру зайнятості https://is.gd/MvNvro


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь