A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Дізнавайтеся всю необхідну інформацію про спеціальне майнове право: відомості про майбутні обʼєкти нерухомості тепер доступні на порталі ЄДЕССБ

Дата: 24.11.2023 11:10
Кількість переглядів: 86

Відтепер на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) можна переглянути відомості про спеціальне майнове право. Це дасть змогу кожному користувачу системи перевірити майбутні обʼєкти нерухомості та дізнатися всю необхідну інформацію про їх будівництво. 

Спеціальне майнове право — це різновид майнового права на об’єкти, які перебувають на етапі будівництва. Віднедавна реєстрація таких прав у Державному реєстрі речових прав (ДРРП) обов’язкова для всіх забудовників. Це дає змогу захистити вклади інвесторів у нове житло від ненадійних забудовників, а також уникнути можливих шахрайських схем. 

Щоб зареєструвати спеціальне майнове право в ДРРП, забудовник має створити документи в ЄДЕССБ. Відтепер ці відомості доступні для перегляду. Це дасть змогу перевірити, чи має забудовник право виконувати будівельні роботи, а також переглянути проєктну документацію на будівництво, містобудівні умови та обмеження.

Інформацію про майбутні об’єкти нерухомості можна знайти в таких розділах порталу:

Зараз на порталі ЄДЕССБ доступно 11 зареєстрованих заяв від замовників будівництва. А користувачі системи вже розпочали створювати документи, необхідні для реєстрації спеціального майнового права на понад 60 об’єктів будівництва.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь