A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

16 днів проти насильства

Дата: 07.12.2023 08:31
Кількість переглядів: 85

В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 05.12.2023 року спеціалістами служби у справах дітей спільно з інспектором сектору ювенальної превенції в Устинівському ліцею Устинівської селищної ради  проведено роз’яснювальну роботу з дітьми  на тему: «Насильство як соціальна проблема суспільства».

Як дівчата, так і хлопці підліткового віку можуть переживати всі форми насильства та жорстокого поводження. Вони можуть траплятися як вдома, так і у школі чи на вулиці, і можуть походити від усіх членів сім`ї, так само і від інших дорослих і підлітків.

Насильству та жорстокому поводженню можна запобігти , а у випадку коли вони трапляються, на них треба ефективно та негайно реагувати!

Насильство – це будь-які навмисні дії одної людини по відношенню до іншої, які порушують її конституційні права й свободи і наносять їй моральну шкоду, шкоду її фізичному чи психологічному здоров`ю.

Повідомлення для підлітків

1. Поговори зі своїми батьками або іншими відповідальними дорослими про те, що ти можеш зробити для того, щоб не піддаватися насильству.

2. Наскільки це можливо, намагайся не бувати в місцях, де ти можеш піддатися насильству.

3. Якщо ти опинився (опинилася) у середовищі, в якому ти відчуваєш небезпеку, піди з цього місця якнайшвидше.

4. Якщо хтось намагається схилити тебе до сексуального контакту, чітко дай зрозуміти своїми словами та діями, що ти цього не хочеш. У разі потреби поклич на допомогу.

5. Розбіжності та суперечки можуть траплятися час від часу. Якщо вони трапляються, намагайся  зберігати  спокій  і  вирішувати  їх  ненасильницькими  методами.  Докладай усіх зусиль для того, щоб не провокувати насильства та не відповідати на провокацію насильством.

6. Якщо до тебе було застосовано фізичне чи сексуальне насильство або тебе змусили зробити щось, чого ти не хотів (не хотіла), негайно повідом про це своїх друзів, батьків або інших відповідних служб. Вони можуть надати тобі необхідний допомогу і підтримку, запобігти повторним актам насильства та притягнути зловмисників до відповідальності.

НАГАДУЄМО! Якщо ви стали жертвою або свідком насильства з боку дорослих чи однолітків. Вас цькують, ображають, ви залишились на одинці зі своїми проблемами – НЕ МОВЧІТЬ!

Звертайтеся за телефоном 093 509 88 09

Лінія працює цілодобово


Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь