Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Устинівській селищній ради

Дата: 15.01.2024 10:18
Кількість переглядів: 141

12 січня 2024 року відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Устинівській селищній раді з питань роботи з внутрішньо переміщеними особами під головуванням заступника керівника Координаційного центру підтримки цивільного населення при Устинівській селищній раді – заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів СУСІДКА Геннадія.

На засіданні Координаційного центру розглянули питання про зміни в законодавстві щодо виплат внутрішньо переміщеним особам.

Начальник Устинівського відділу з питань призначень та виплати державних соціальних допомог Управління соціального захисту населення Кропивницької військової адміністрації ШАРУН Ірина проінформувала присутніх, що з 1 листопада 2023 року змінилися правила оформлення виплат ВПО, які вперше звертаються за призначенням такої допомоги від держави. Завдяки цим нововведенням переміщені особи мають більше можливостей для зручного та ефективного отримання необхідної допомоги в умовах складної ситуації.

Звернула увагу на те, що під час нарахування допомоги враховується постійне перебування людини в Україні, але не у рідному місті, та її матеріальний стан.

Також обговорили інформацію про компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану згідно програми «Прихисток».

Спеціаліст відділу комунальної власності, містобудування та архітектури, житлово- комунального господарства, охорони навколишнього  природного середовища та благоустрою Устинівської селищної ради

 СЕДНЄВА Аліна повідомила, що протягом 2022 року за фінансової підтримки Товариства Червоного Хреста України домогосподарствам Устинівської громади, які прихистили переміщених осіб спрямовано 702,6 тис. грн., протягом січня – жовтня 2023 року – 708,7 тис. грн. Станом на 12 січня 2024 року розпочато виплату компенсації за листопад 2023 року.

Вона також наголосила, що проводиться перевірка домогосподарств з числа тих, що розмістили внутрішньо переміщених осіб шляхом фізичного відвідування, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання. 

За підсумками засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення відповідні структурні відділи та комунальні установи селищної ради отримали доручення, які спрямуванні на підвищення ефективності по роботі з внутрішньо переміщеними особами.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь