Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

У якому розмірі надається роботодавцям компенсаціящодо працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб в минулому році?

Дата: 18.03.2024 15:13
Кількість переглядів: 66

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331 затверджено Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (далі - Порядок).

Пунктом 3 Порядку (у редакції, що діяла протягом майже всього 2023 року) був передбачений щомісячний розмір компенсації величиною 6700 грн (фіксована величина).

Урядовою постановою від 27грудня 2023 року № 1390, що набрала чинності 30 грудня2023 року, внесено змінидо Порядку.

Ці зміни стосуються також пункту 3 Порядку. Наразі передбачено, що компенсація витрат надається у розмірі мінімальної заробітної плати, установленої законом(з 01 січня 2024 року її розмір складає 7100 грн).

Порядком встановлено граничний строк подання заяви роботодавцем – не пізніше шести місяців з дня працевлаштування  особи.

Тож якщо роботодавець прийняв на роботу внутрішньо переміщену особу в минулому році (наприклад, у вересні), звернувся до філії обласного центру зайнятості в 2024 році (наприклад, у січні – з дотриманням 6-місячного строку звернення), тривалість надання компенсації буде складати 3 місяці. Її розмір за 3 місяці 2023 року буде складати по 6700 грн (щомісячно).

Якщо ж роботодавець прийняв на роботу працівника, наприклад, 04 грудня 2023 року, звернувся за отриманням компенсації в лютому 2024 року, то за грудень 2023 року компенсація буде виплачена виходячи з величини 6700 грн (пропорційно кількості робочих днів). Компенсація за період роботи з 01 січня 2024 року буде надаватися виходячи з величини 7100 грн.Фото без опису

Корисна інформація про компенсацію витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування ВПО доступна на вебсторінці Державного центру зайнятості, перейдіть за посиланням http://surl.li/bthud.

Є інші питання, пов'язані зі сферою зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за номерами, що розміщені тут  https://cutt.ly/oJ8G2q9


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь