A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Сорок восьма сесія селищної ради

Дата: 22.03.2024 20:12
Кількість переглядів: 107

21 березня секретар селищної ради Любов Омельченко за участі 16 депутатів провела чергову сорок восьму сесію селищної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяв участь та виступив заступник керівника ТОВ "Агрокомплекс" Валерій Міщенко. Також на пленарному засіданні були присутні, керівники структурних підрозділів селищної ради, старости старостинських округів, працівники ТОВ «Агрокомплекс». При прийнятті рішень депутати в першу чергу брали до уваги рекомендації профільних  постійних  комісій селищної ради.

На сесії затверджено звіти по виконанню ряду селищних програм за 2023 рік. Програму соціально-економічного розвитку Устинівської селищної територіальної громади виконано на 93%. До неї входило 37 програм, на реалізацію яких витрачено 35329,4 тис. грн. бюджетних коштів.

Виконання «Комплексної цільової програми для пільгових категорій населення Устинівської селищної територіальної громади на 2021-2023 роки» (зі змінами) забезпечено на 62% до запланованого обсягу. При цьому всі заходи профінансовано. Зокрема: виплачено 47 особам на лікування 150 тис. грн., на поховання непрацюючих (16 осіб) 82,8 тис. грн., одноразові виплати учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС -58 тис. грн., інвалідам Ігрупи та дітям-інвалідам 68 тис. грн., пораненим військовослужбовцям – 260 тис. грн., сімям загиблих захисників 100 тис. грн., на поховання військовослужбовців 113,3 тис. грн..

Відповідно до програми компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, Устинівської селищної територіальної громади на 2023-2025 роки» за рік виплачено 685,2 тис. грн.

У ході виконання Програми Устинівської селищної ради «Шкільний автобус» на 2021-2025 роки було придбано автобус (2748 тис. грн.) та витрачено на пальне і запчастини 1378,9 тис. грн..

У рамках Програми розвитку освіти Устинівської селищної територіальної громади на період до 2027 року було спрямовано 2044,0 тис. грн. на протипожежні заходи та облаштування укриттів у навчальних закладах.

Прийнято рішення щодо відновлення з 1 травня цього року роботи на повен день у дитсадках, а відповідно і про 3-разове харчування вихованців закладів та батьківську плату. Вона складатиме відповідно до вікової категорії 80 грн. і 60 грн за день. Батьки сплачуватимуть 40 відсотків від цієї суми, решту – селищна рада. Багатодітні батьки (троє і більше дітей) платитимуть менше на 50%, пільгові категорії дітей харчуватимуться безплатно.

Внесено зміни до Програми підтримки Устинівською селищною територіальною громадою Збройних сил України на 2024 рік. Зокрема, включено придбання військового обладнання для військової частини шляхом надання їй субвенції в сумі 300 тис. грн.

До Програми «Доступна та якісна медицина на 2024-2026 роки» включено захід, яким передбачено придбати стоматологічну установку та датчик до апарату УЗД на суму 400 тис. грн..

Затверджено звіт про виконання бюджету Устинівської селищної територіальної громади за 2023 рік. Доходи складають 176105,508 тис. грн., видатки - 168672,167 тис. грн. Та внесено зміни до цьогорічного бюджету.  

Відповідно до поданих заяв прийняті рішення про передачу земельних ділянок у власність, в оренду та суборенду, продаж, розроблення проектів землеустрою тощо.  Питання про передачу в оренду трьох незатребуваних паїв в Олександрівці викликало дискусію. На них претендували 6 заявників. Постійна комісія рекомендувала надати ці ділянки ТОВ «Агролан», яке першим подало заяву. За це рішення й проголосували на сесії.

 

Як уже повідомлялось раніше, на території громади виявлено кілька ділянок розораних пасовищ, що належать до комунальної власності громади. Селищна рада вживає всіх заходів, аби зупинити самозахват землі. Відповідні заяви подано в правоохоронні органи. Порушено кримінальну справу та ведеться слідство. Депутат Дмитро Юдін підготував звернення до Кіровоградської обласної військової адміністрації та в Долинську територіальну прокуратуру з метою розслідування випадків незаконного розорювання земель у громаді. Дві ділянки площами 30 гектарів та 12 гектарів, з числа незаконно зоораних, ті, що мають кадастрові номери, вирішено передати на земельні торги. На інші ділянки, що фігурують у незаконному розорюванні, виготовлять документацію і потім теж передадуть на торги.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь