Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Патронат над дитиною – робота чи покликання?

Дата: 15.05.2024 13:41
Кількість переглядів: 93

   15 травня 2024 року з нагоди Міжнародного дня сім’ї  начальником  Устинівського відділу Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості  проведено інформаційний семінар  на тему «Патронат над дитиною – робота чи покликання?» за участі головного  спеціаліста  служби  у справах дітей Устинівської селищної ради А.Чернявської.

  «В  умовах дефіциту вакансій та гострої конкуренції на ринку праці все більшої ваги набувають нестандартні форми зайнятості  осіб, які виконують роботу на тимчасовій основі. Серед них можна назвати й створення сім’ї патронатного вихователя. Це, насамперед, реальна можливість розв’язання проблеми власного працевлаштування, а ще можливість зробити добру справу, врятувати дитину, родина якої опинилася у складній ситуації», – такими словами розпочала захід Алла Хохуля начальник Устинівського відділу Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості..

  «Головне завдання патронату – забезпечити дитині сімейний догляд, виховання та реабілітацію на період подолання її батьками складних життєвих обставин, що спричинили влаштування дитини під патронат чи пошук для неї нової родини», – повідомила головний  спеціаліст  служби  у справах дітей Устинівської селищної ради Альона ЧЕРНЯВСЬКА.

  Йшлося й про вимоги до кандидатів у патронатні вихователі. Ним може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дитини; відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні. Кандидати у патронатні вихователі мають пройти відповідний курс підготовки – обов’язкове навчання, що передує створенню патронатної сім’ї.

   Підсумовуючи, начальник відділу наголосила, що сімейний патронат – це не тільки забезпечення прав дітей, які з певних причин опинилися в складних життєвих умовах, а й один із способів офіційного працевлаштування.

Захід відбувся у формі конструктивного діалогу і всі бажаючі отримали відповіді на запитання, які їх цікавили.   

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь