Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Сорок дев’ята сесія селищної ради

Дата: 22.05.2024 16:25
Кількість переглядів: 127

21 травня секретар селищної ради Любов Омельченко за участі 16 депутатів провела чергову сорок дев’яту сесію селищної ради восьмого скликання. У пленарному засіданні взяли участь старости старостинських округів, начальники відділів і секторів селищної ради, керівники комунальних некомерційних підприємств селищної ради. З усіх питань порядку денного ухвалені рішення за проектами постійних профільних комісій ради.

На посаду першого заступника селищного голови затверджено Лілію Горбенко, яка до цього працювала начальником відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій селищної ради.

Прийнято рішення про тимчасове призупинення роботи Жовтневої філії Новоігорівського ліцею та Устинівської філії Устинівського ліцею через відсутність у них укриттів. У новому навчальному році учнів підвозитимуть  шкільними автобусами до опорних шкіл названих ліцеїв. Вчителі працездатного віку будуть забезпечені роботою. У разі вирішення питання з укриттям для Устинівської філії, депутати готові переглянути це рішення.

         Затверджено план формування спроможної мережі закладів освіти  Устинівської селищної територіальної громади.  

         Прийнято рішення про збільшення ліжкового фонду в КНП «Устинівська лікарня» на 6 ліжок у хірургічному відділенні.  

Внесено зміни до Порядків надання одноразових матеріальних допомог. Допомоги дітям з числа сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, військовополонених та зниклих безвісти осіб, які брали (беруть) безпосередню участь у бойових діях, або забезпечували здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, та допомоги матерям та дружинам з числа сімей загиблих (померлих)  військовополонених та зниклих безвісти будуть надаватися щорічно. Збільшено розмір таких допомог матерям і дружинам із 1000 до 2000 грн..

У Порядку надання одноразової матеріальної допомоги жителям Устинівської територіальної громади також збільшено розмір допомоги онкохворим із 2000  до 4000 грн..

До Програми соціального захисту населення Устинівської селищної ради на 2021-2025 роки теж внесено зміни. Вони стосуються збільшення розміру щорічної допомоги дітям з інвалідністю, яка складатиме 3000 замість 1000 грн..

Через збільшення в державі величини прожиткового мінімуму внесено зміни до Програми компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі. При розрахунку суми для виплат буде використовуватись мінімальний дохід на члена сім’ї в сумі 2920 грн.

 

 

Внесено зміни до Програми розвитку фізичної культури і спорту Устинівської селищної територіальній громади на 2022-2026 роки. Передбачено кошти для оплати праці тренера за проектом «Активні парки – локації здорової України».  

До Програми  соціального і економічного розвитку Устинівської селищної територіальної громади на 2024 рік додано захід - будівництво свердловини на території Інгульського ліцею. На це спрямовано 443000 грн. з бюджету громади.

         Для підтримки ЗСУ, зокрема, для надання субвенції військовій частині на придбання рушниці РЕБ передбачено додатково 300000 грн..

Ухвалено зміни до структури комунального підприємства «Комунальник»,  введено посади інженера-механіка та двох робітників з благоустрою.

Також у  структуру Будинку дитячої та юнацької творчості додано 0,5 оклада культорганізатора.

         Депутати затвердили Програму «Регулювання чисельності безпритульних   тварин гуманними методами в Устинівській селищній територіальній громаді на 2024-2028 роки». Передбачається, що завдяки методу стерилізації вдасться зменшити кількість безпритульних собак, яких уже немало, зокрема і в центрі громади.

Затверджено рішення про звіт про виконання бюджету Устинівської селищної територіальної громади за І квартал 2024 року в сумі 36962252 грн. (доходи) та – 39310599 грн. (видатки). Власні надходження - 25130800 грн.. Виконання плану по доходах по загальному фонду за кватал складає 136,4%.  

Внесено зміни до рішення Устинівської селищної ради від 22 грудня 2023 року №2496 «Про бюджет Устинівської територіальної громади на 2024 рік».

Розглянуто 22 земельні питання.  

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису .Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь