Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи можебезробітний самостійно вибрати заклад освіти для проходження професійного навчання?

Дата: 01.07.2024 14:58
Кількість переглядів: 26

Так, може.

Можливість вибору закладу освіти передбачена пунктом 8Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2023 року № 264.

Встановлено, що зареєстрований безробітний здійснює вибір місця навчання із:

переліку закладів освіти для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних;

переліку роботодавців, які замовили та здійснюють професійне навчання зареєстрованих безробітних на робочому місці (на виробництві) за індивідуальною формою навчання або шляхом стажування з подальшим їх працевлаштуванням.

Вказані переліки формуються центром зайнятості відповідно до Порядку відбору закладів освіти для організації професійного навчання зареєстрованих безробітних та (або) їх проживання в період навчання, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 16 травня 2013 року № 269 (http://surl.li/uppmp).

Також безробітний може вибрати заклад освіти з переліку закладів професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості, сформованого Державним центром зайнятості.

Є питання щодо організації професійного навчання? Телефонуйте, контакти тут http://surl.li/uppir. Або звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь