Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Торгівля людьми: Як захистити себе та своїх близьких

Дата: 29.07.2024 13:30
Кількість переглядів: 70

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми з метою підвищення обізнаності населення щодо легального працевлаштування та безпечної трудової міграції, в Устинівському відділі Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для безробітних відбувся семінар «Ризики нелегальної трудової міграції».

У заході взяли участь представники КЗ Устинівської центральної бібліотеки Устинівської селищної ради Олена Ткач і Тетяна Пінчук та Рошик Наталія, головний спеціаліст відділу соціального захисту та охорону здоров’я населення Устинівської селищної ради .

«Сьогодні трудова міграція громадян України є однією з актуальних тем. Коли люди збираються працювати закордоном, їх свідомість затуманюють думки про високу заробітну плату та кар’єрний ріст, тому про наслідки трудової міграції мало хто задумується», – такими словами розпочала захід Алла Хохуля, начальник Устинівського відділу Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Про причини виїзду громадян за межі країни, сенс поняття «нелегальна міграція», наслідки незаконного перебування особи за кордоном, ризики трудової міграції та шахрайські схеми, які використовують торговці людьми, присутнім розповіла бібліотекар Олена Ткач і методист Тетяна Пінчук.

У свою чергу, Н. Рошик проінформував безробітних про діяльність консульських установ, міжнародних організацій та повідомила номера телефонів гарячих ліній, на які можна телефонувати у разі потреби.

За словами  Алли Хохулі, обов’язок служби зайнятості застерегти та попередити шукачів роботи про небезпеку, яка чекає на них у разі нелегального працевлаштування не тільки у своїй країні, а й за кордоном. «Працюючи нелегально, працівник позбавляє себе гарантованого права на працю, соціального, пенсійного забезпечення та інших соціальних гарантій. А використання тіньової зайнятості роботодавцем фактично позбавляє його права вимагати від працівника виконання якісної роботи та правил внутрішнього трудового розпорядку тощо», - підкреслила  начальник відділу .

Також А.Х  охуля ознайомила безробітних з актуальними вакансіями на ринку праці, переліком соціальних послуг та електронними сервісами служби зайнятості.

Обговорення нагального питання було жвавим: за допомогою питань-відповідей учасники семінару мали змогу чітко усвідомити ризики нелегальної трудової міграції та роботи «у тіні» й серйозно замислитися над подальшим трудовим майбутнім.

Присутні отримали буклети та рекомендації як убезпечити себе при працевлаштуванні за кордоном, щоб не стати жертвою зловмисників.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь