Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

«Наше майбутнє – в наших руках»

Дата: 12.08.2024 14:51
Кількість переглядів: 66

  Сьогодні, 12 серпня 2024 року, з нагоди   Міжнародного дня молоді, начальником Устинівського відділу Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості проведено груповий захід для молоді на тему «Наше майбутнє – в наших руках" з метою  підвищення поінформованості людей та привернення їх уваги до проблем молоді у різних сферах життя, в тому числі і при працевлаштуванні.

    Захід пройшов за участі начальника відділу обслуговування громадян №9 (сервісного центру) управління обслуговування громадян ГУ ПФУ в Кіровоградській області Ольги Курінської, завідувача відділенням соціальної роботи центру надання соціальних послуг Устинівської селищної ради Вікторії Колозінської  та колишньої безробітної, а тепер – успішної жінки-підприємиці Юлії Петренко.

  Відкрила захід начальник  відділу  Алла Хохуля, яка повідомила, що  12 серпня відзначається Міжнародний день молоді – День молоді – свято всіх, хто відчуває себе молодим не лише за віком, а й душею. Воно особливе та унікальне, бо саме такою є молодість. Молодість – безцінний дар природи. Його треба приймати з вдячністю, намагатися використати всі переваги цієї прекрасної миті життя.

 А.Хохуля  проінформувала про реалізацію державної програми єРобота, що може стати надійним ментором охочих, креативних та завзятих молодих людей. «Не маєте достатньо знань та відповідної освіти? У центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості можна сьогодні опанувати чимало професій, які є актуальними на ринку праці», - підкреслює начальник відділу.

Також вона наголосила, що Державна служба зайнятості сприяє самореалізації молоді, активізації дій молодих людей у розвитку професійної кар’єри, формуванні активної життєвої позиції, готовності до пошуку роботи та ефективної трудової діяльності,  особистісному зростанню, розвитку психологічних якостей успішної людини на основі потенційних можливостей особистості, її професійному самовизначенню, та попередженню молодіжного безробіття.

Юлія Петренко, жінка - підприємиця впевнена, що успіх приходить до тих, хто займається улюбленою справою. Гроші дають натхнення для подальших дій, але згодом ви розумієте, що успіх — це не те, що ти зробив для себе, а те, що ти зробив для інших. Ніколи не знецінюйте себе і вірте в те, чого ви бажаєте. Якщо ви маєте будь-які можливості, обов’язково скористайтеся ними-зазначила підприємиця.

Начальник відділу  обслуговування громадян  Ольга Курінська ознайомила присутніх із питаннями легалізації трудових відносин та наголосила, що офіційне працевлаштування має важливе значення для майбутнього пенсійного забезпечення.

 Окрім того,  надала консультації щодо можливості самостійно вносити дані про трудову діяльність, отримувати інформацію з реєстру застрахованих осіб та прорахувати свою майбутню пенсію за допомогою електронних сервісів вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Завідувач  відділенням соціальної роботи центру надання соціальних послуг Устинівської селищної ради Вікторія Колозінська   ознайомила учасників заходу з  формою сімейного виховання та однією з альтернатив працевлаштування – патронат над дитиною. Присутніх поінформували стосовно критеріїв відбору кандидатів у патронатні вихователі, їх обов’язків під час надання комплексу послуг, що передбачають тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин.  Так як основним місцем роботи стає опіка над дитиною, відповідно йому чи їй нараховуватиметься стаж. Слід зазначити, що на території нашої громади вже є одна патронатна сім'я, створена колишньою безробітною», – підкреслила В.Колозінська. Було наголошено  про переваги створення прийомних сімей .

  «Тож, нам під силу змінити наше життя на краще, достатньо лиш захотіти. Кожен з нас – творець власного щастя. Наше життя залежить від наших дій сьогодні. І завжди слід пам’ятати, що наше майбутнє в наших руках, тож головне – не опускати їх»- завершила  Алла Хохуля. 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь