Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Випускник «Станції юних техніків» виборов грант, щоб продовжувати і розвивати сімейну справу

Дата: 21.08.2024 11:49
Кількість переглядів: 11

Започаткування власної справи завжди має першоджерело – мрію, яка перетворилася на ціль. Історія дев'ятнадцятирічного грантера Богдана Вадимовича Лихошерстова – яскравий приклад успішного втілення своєї мрії в реальне життя і активного рухудо її реалізації.

Ідея створення власного бізнесу у Богдана виникла вже давно. Хлопець захоплювався роботою по дереву, виготовляючи різні сувеніри та моделі з деревини та пластика.Більше того, виробництво меблів є сімейною справою його батьків, тому ще з дитинствацей напрям був йому добре відомий.

Богдан Вадимович є випускником позашкільного комунального закладу «Станція юних техніків» Кропивницької міської ради, у напрямку «Стендове моделювання», має нагороди за призові місця в конкурсах міського та Всеукраїнського значення.Навчаючись у Кропивницькому будівельному фаховомуколеджі, свою майбутню спеціальність – «Архітектура та містобудування» грантер теж обрав не випадково. Все вело його до власного старту.

Бізнес-ідея полягала у започаткуванні виробництва невеликих предметів інтер'єру з дерева, фрезованих меблевих фасадів та сувенірної продукції з допомогою фрезерного верстата. Грантові кошти були тією ключовою складовою, яка допомогла придбати фрезерний верстат з числовим програмним керуванням для роботи з деревиною різних порід, супутніми та іншими матеріалами. На сьогодні це дає можливість переможцю втілити сучасні ідеї оздоблення інтер'єру, дозволяє уникнути монотонної ручної праці, збільшити кількість і якість продукції, що випускається.

Паралельно з бажанням займатись своєю справою, Богдан хотів продовжувати сімейну. Батько – фопівець, який отримує чималі замовлення від ресторанів, кафе, домашніх кухонь, ідею сина цілком підтримав.

Вирішивши продовжити сімейну традицію і спробувати свої можливості, озброєний мрією і впевненістю у власному успіху, Богдан Лихошерстов не гаяв часу: подав заявку та бізнес-план через єдиний портал державних послуг Дія та згодом презентував свою бізнес-ідею членам комісії Кіровоградського обласного центру зайнятості. Отримав схвальне рішення про надання гранту і процес пішов.

Наразі грантер розвиває свою справ у спеціалізуючись на індивідуальних замовленнях. Вінне тільки вдало веде підприємництво, але й небайдужий до наших героїв-захисників: дав колишньому учаснику бойових дій, інваліду ІІ групи, роботу. Підприємець працевлаштував його як майстра і свого помічника, заздалегідь продумавши облаштування робочого місця – придбав ноутбук, стелажі, організував крісло для зручності.За це, відповідно, отримав компенсацію від держави. Таким чином, Богдан зробив свій невеличкий внесок у майбутню перемогу.

Важливого значення грантер надає оригінальності і широкому асортименту своєї продукції, можливості оздоблення за будь-якою стилістикою, доступній ціні та екологічності, чим приваблює свою ринкову нішу. «Мої клієнти – це люди, які бажають індивідуальності та практичності в домашньому інтер'єрі, надаючи перевагу екологічним матеріалам, натуральним виробам з деревини. Також це інші ФОП, які виготовляють індивідуальні меблеві проєкти з використанням фрезованих та пофарбованих деталей. Це, наприклад, дитячі меблі з екологічних матеріалів, сувенірна продукція, предмети інтер'єру для кафе іресторанів. Переконався на практиці, що фасади з фрезеруванням поєднують витонченість з вишуканим зовнішнім виглядом, зберігаючи при цьому елегантність», –відзначає Богдан Вадимович.

Свої вироби підприємецьпропонує без прив'язки до місця проживання, через соцмережі, напрацьовуючи обізнаних клієнтів з усієї України. Загалом вироби невеликі та легкі, тому їх можна відправити поштою. Швидке виконання, авторська ідея та робота до повного задоволення клієнта – ось ті «три кити», на яких тримається успішний проєкт та відбувається професійна реалізація особистості.

Ця історія свідчить про те, що втілити свою бізнес-ідею в життя можливо! Не знаєте з чого почати?Фото без опису

  • Все про грант читайте тут https://dcz.gov.ua/people/micro
  • З питань отримання мікрогрантів звертайтесь за тел.: +38 (093) 478 70 81

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь