A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Держпродспоживслужба

Питна вода: її якість і безпечність!

Вода - найпоширеніша речовина в біосфері, яка займає виключно важливе значення в природі. Для людини питна вода - це харчовий продукт для щоденного споживання.

11:57:54 12.01.2024

Ще раз про сказ

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин сказ входить у п’ятірку найбільш небезпечних зооантропонозів. Епізоотична ситуація в Україні щодо сказу напружена, але контрольована. Головним у боротьбі з цією хворобою є проведення профілактичних заходів як з боку населення (вчасні щеплення домашнім улюбленцям, уникнення контактів з потенційно небезпечними тваринами – безпритульними, хворими), так із боку органів місцевого самоврядування та причетних служб, організацій (регуляція чисельності безпритульних тварин та популяції диких м’ясоїдних, надання послуг із вакцинації тварин, проведення роз’яснювальної роботи серед населення тощо).

09:42:33 04.01.2024

Обережно, грип птиці!

Грип птиці, який також називають чумою птиці, представляє собою гостре вірусне захворювання, яке характеризується ураженням органів травної і дихальної систем та високою смертністю. Грип птиці охоплює велику частину поголів’я у неблагополучному господарстві та на великій території навколо.

08:34:12 03.01.2024

ПІДГОТОВКА ПОДАРУНКІВ: ЯК ОБРАТИ ДИТИНІ БЕЗПЕЧНУ ІГРАШКУ

В Україні в розпалі сезон підготовки подарунків до Різдва та Нового року. А від асортименту запропонованої виробниками та імпортерами іграшкової продукції нелегко розгубитися навіть досвідченому споживачеві. Тому під час купівлі потрібно бути особливо обережними, щоб іграшка принесла радість і не мала небажаних наслідків. Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області закликає бути особливо обережними, щоб іграшка принесла радість і не мала небажаних наслідків, та як упевнитися в безпечності іграшок перед їх придбанням.

09:57:37 11.12.2023

ЗАФІКСОВАНО ВИПАДОК АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ

24 листопада до Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло повідомлення від Знам’янського відділу Кропивницької районної державної лікарні ветеринарної медицини про загибель однієї свині в особистому підсобному господарстві в селі Дмитрівка Дмитрівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, де всього утримувалося 86 голів. Спеціалісти Кропивницького районного управління та районної державної лікарні ветеринарної медицини терміново виїхали на місце загибелі тварини та провели епізоотичне розслідування.

10:14:32 29.11.2023

ЩО ЧЕКАТИ ВІД ПРИЙНЯТИХ ЗМІН ЩОДО ОБІГУ ГМО?

Незважаючи на численні дискусії щодо безпечності та впливу ГМО на людей та навколишнє середовище, в Україні гостро постало питання регулювання цієї сфери. На це вказує і те, що за інформацією, опублікованою на сайті Міністерства сільського господарства США у 2021 році, приблизно 50-65% української сої, 12% ріпаку та 1% кукурудзи є генетично модифікованими. І це за відсутності в Україні зареєстрованих сортів рослин, що містять ГМО!

11:42:25 13.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь