A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Держпродспоживслужба

ТРИВАЄ ЩОРІЧНА ПЛАНОВА КАМПАНІЯ ПРОТИЕПІЗООТИЧНИХ ЗАХОДІВ НА ПАСІКАХ

Висока продуктивність пасік залежить від збереження здоров’я бджіл. Найефективніший спосіб підвищення продуктивності бджільництва – профілактика хвороб бджіл. З цією метою ветеринарними фахівцями проводиться моніторинг епізоотичної ситуації щодо хвороб бджіл (нозематозу, акарапідозу, вароатозу та ін.), клінічний огляд бджолосімей, відбір проб для проведення лабораторних досліджень тощо. Зокрема Держпродспоживслужба України розробила алгоритм дій, яким покроково роз’яснено, як діяти та на що треба орієнтуватися пасічникам.

13:41:50 25.04.2023

Як насолодитися ранніми овочами без шкоди для здоров’я

Термін «нітрати» стосовно овочів означає наявність солей азотної кислоти в них. Як відомо, рослини беруть з ґрунту набагато більше сполук азоту, ніж потрібно для їх розвитку. Як наслідок, синтез нітратів у рослинні білки відбувається лише частково, решта ж нітратів потрапляє в організм людини під час вживання овочів.

09:14:20 21.04.2023

COVID-19 продовжує забирати здоров’я та життя людей. Як вберегтись від інфікування?

Коронавірусна інфекція так само як грип та інші ГРВІ є вірусною хворобою, тому дотримання соціальної дистанції, носіння масок в людних місцях, дотримання правил респіраторної гігієни залишаються актуальними. Зокрема при кашлі та чханні треба прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя, відразу викидати серветку в контейнер для сміття з кришкою, мити руки водою з милом або обробляти їх спиртовмісним антисептиком.

16:52:51 17.04.2023

ЩО ВАРТО ВРАХУВАТИ ПРИ ВИРОЩУВАННІ КАРТОПЛІ

Здавалося б, чого простіше – виростити картоплю: навесні закопав, восени викопав урожай. Але щоб мати дійсно гарний врожай, необхідно врахувати декілька моментів. Найперше, обрати правильний сорт картоплі.

15:20:01 11.04.2023

Профілактика харчових отруєнь під час святкування Великодня

Наближається пора Великодніх свят та поминальних днів. В ці дні люди зазвичай готують та споживають багато різноманітних страв. Нерідко ці страви зберігаються протягом тривалого часу у неналежних умовах, що збільшує ризик псування харчових продуктів і, як наслідок, можливості виникнення харчових отруєнь.

11:47:24 10.04.2023

Надмірне споживання штучних харчових барвників – потенційний ризик для здоров’я

В період Великодніх свят та поминальних днів ми спостерігаємо, як блискучі відтінки синього, червоного, зеленого, жовтого та фіолетового перетворюють крашанки та паски на справжні витвори мистецтва. Але за барвистою привабливістю цих страв не забуваймо про їх безпечність. Адже останнім часом зростає занепокоєння щодо потенційних ризиків для здоров’я від споживання штучних харчових барвників.

11:42:39 10.04.2023

Рекомендації щодо недопущення інвазійних хвороб бджіл

Ветеринарними спеціалістами Кропивницької районної державної лікарні ветеринарної медицини в 2023 році обстежено 7768 бджолосімей та відібрано 813 проб для лабораторного дослідження на інвазійні хвороби бджіл (варооз, ноземоз, акарапоз) в Кіровоградській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби з подальшим заповненням ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку.

11:39:02 10.04.2023

БОТУЛІЗМ: причини, симптоми, профілактика

Ботулізм - це небезпечне харчове отруєння, що виникає при вживанні продуктів, які містять отруйні речовини (токсини), вироблені бактеріями ботулізму. Токсин є одним з найсильніших з усіх відомих отрут, що зустрічається у природі.

13:02:52 05.04.2023

Стихійні звалища - шкода для здоров’я людини

Питання поводження з побутовими відходами у сучасному світі є дуже актуальним. Адже із зростанням споживчих можливостей населення збільшується й кількість відходів, що утворюється. На сучасному етапі розвитку суспільства кожна людина, за даними статистики, в середньому за одну добу створює від 2 до 3 кг твердих побутових відходів. Їх утилізація у невстановлених місцях видалення відходів приводить до утворення стихійних сміттєзвалищ. Саме вони є одним із основних джерел забруднення навколишнього середовища.

08:58:28 05.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь