A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Держпродспоживслужба

Увага! Туберкульоз!

Туберкульоз – одне з найпоширеніших та найзагрозливіших захворювань людини, тварин, птахів. Туберкульоз веде себе агресивно, вражає всі вікові та соціальні групи населення в їх самий працездатний і репродуктивний вік, найбільш негативно діє на дітей і підлітків.

16:21:54 30.01.2023

СКАЗ: ЩО ВАРТО ЗНАТИ І ЯК УБЕРЕГТИСЯ

Сказ – особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини,  з яких найбільш небезпечні для інфікування людини  м,ясоїдні (дикі та домашні). Відноситься до інфекційних природно-вогнищевих захворювань вірусної етіології, з ранковим механізмом передачі інфекції (укус; подряпину та мікроушкодження шкіри; потрапляння контамінованої збудником сказу слини на слизові оболонки), ураженням центральної нервової системи і закінчується летально.

09:36:47 23.01.2023

Вчимо дітей правилам особистої гігієни

Особиста гігієна – сукупність гігієнічних правил поведінки людини. Виконання правил особистої гігієни сприяє збереженню і зміцненню здоров’я людини. Вона включає правила гігієнічного догляду за тілом, порожниною рота, статевими органами, а також користування взуттям, білизною, одягом, житлом тощо. Підвищенню стійкості організму до різних несприятливих факторів, пристосуванню людини до довкілля також сприяють правильне харчування, гартування, регулярні фізичні вправи та інші гігієнічні заходи.

15:46:22 19.01.2023

Лейкоз великої рогатої худоби: профілактика та діагностика захворювання!

З метою забезпечення охорони здоров’я тварин і людей та виробництва якісної і безпечної продукції, спеціалістами ветеринарної медицини у ІІ кварталі 2023 року розпочинається весняно-літня обробка  тварин, що утримуються в особистих підсобних господарствах населення. Будуть проведені дослідження тварин на  лейкоз, бруцельоз, туберкульоз, а також щеплення їх проти сибірки тварин. Практично усі хвороби, діагностика яких відбудеться є спільними для тварин і людей.

13:48:54 13.01.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ ОСІННІХ ОБСТЕЖЕНЬ ТА ҐРУНТОВИХ РОЗКОПОК

З метою прогнозу розвитку шкідників в наступному році у період з 12 вересня по 13 жовтня 2022 року спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Кіровоградщини провели осінні обстеження, зокрема ґрунтові розкопки, полів, садів, лісосмуг, неорних земель та інших сільськогосподарських угідь на виявлення їх зараження шкідливими організмами у господарствах області усіх форм власності. За результатами виявлено достатній зимуючий запас, різноманітний видовий склад та добрий фізіологічний стан шкідників.

10:49:38 30.11.2022

Протягом вересня в Україні зареєстровано 2 випадки правця

В Україні епідемічна ситуація із захворювання на правець продовжує залишатись напруженою. Протягом вересня 2022 року на території України зареєстровано 2 випадки правця. За інформацією Центру громадського здоров’я МОЗ України з початку року зареєстровано 11 випадків захворювання на правець. Для порівняння, протягом аналогічного періоду 2021 року було зареєстровано 5 випадків.

09:06:26 28.10.2022

В УКРАЇНІ ЗАРЕЄСТРОВАНО СПАЛАХ ДИФТЕРІЇ! ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО ДИФТЕРІЮ

     Спалах захворювання на дифтерію зареєстрували в одному з дитячих будинків-інтернатів Львівської області. У 7 підопічних інтернату під час проведення планового профілактичного обстеження виявили ознаки катаральної стадії дифтерії. Хворих у стані середньої тяжкості госпіталізували до інфекційної клінічної лікарні. За потребою для лікування вихованців будинку-інтернату буде застосований дифтерійний анатоксин. Наразі відібрано біоматеріали для бактеріологічного обстеження у 165 контактних осіб, проведено дезінфекцію приміщень інтернату та знезараження постільних речей.

10:17:11 03.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь