A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Держпродспоживслужба

Грибний сезон: як вберегтися від отруєння

Осінь – чудова пора року, яка асоціюється зі збором грибів. В Україні приготування страв з  грибів є традиційним, але лікарі оцінюють гриби як продукт, який важко перетравлюється. Тому страви з них можуть вживати лише практично здорові люди.

10:10:15 20.09.2022

ЯК ЗАХИСТИТИСЯ ВІД РАДІАЦІЇ У РАЗІ АВАРІЇ НА АТОМНІЙ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ

За час війни в Україні не раз поставало питання радіаційного забруднення території країни та сусідніх держав через захоплення росіянами атомних електростанцій, порушення технічних регламентів експлуатації цих об’єктів і погрози застосування ядерної зброї. До такого розвитку подій треба бути готовим і тверезо оцінювати ситуацію. В умовах війни важливо розуміти алгоритм дій та якомога швидше захистити організм від впливу радіації.

13:12:39 12.09.2022

Нітрати в питній воді смертельно небезпечні!

 Вода є фактором передачі багатьох інфекцій бактеріального та вірусного походження. Однак, небезпеку для здоров’я становлять ще й різноманітні хімічні сполуки, що можуть бути у питній воді, якщо їх вміст перевищує гранично допустимі норми.

11:46:34 06.09.2022

ПОСІВНІ ЯКОСТІ НАСІННЯ В РЕАЛІЯХ СЬОГОДЕННЯ

Незабаром розпочнеться посівна кампанія озимих культур 2022. А отже, саме час поспілкуватись про посівні якості насіннєвого матеріалу, від яких на 50-60% залежить майбутній урожай.

13:17:30 17.08.2022

НАСІННИЦЬКІ ЖНИВА: ЩО ПОТРІБНО ВРАХУВАТИ?

Настав найбільш відповідальний етап у технології вирощування ранніх зернових культур – збирання врожаю з насінницьких посівів. Головна вимога при проведенні даного заходу – зібрати біологічний урожай при мінімальних втратах, зберігши високі посівні якості насіння.

13:05:33 04.08.2022

ГМО СОРТИ. ЧИ ВАРТО РИЗИКУВАТИ?

Починаючи з кінця минулого століття ГМО активно застосовується в сільському господарстві. Найбільші площі вирощування ГМО культур в США, Бразилії, Аргентині, Канаді, Індії та Китаї. Європейські ж країни ставляться до ГМО дещо з острахом та застереженням.

13:04:36 04.08.2022

УВАГА!!! - НЕБЕЗПЕЧНА ХАРЧОВА ІНФЕКЦІЯ — БОТУЛІЗМ!!!

З початку року в Україні вже зареєстровано 43 випадки ботулізму з 46 постраждалими, 2 хворих померло. Летальні випадки зареєстровані у Львівській та Чернігівській областях, вони були пов’язані із вживанням м’ясного паштету  домашнього виготовлення та риби-тараньки.

08:38:53 01.08.2022

ХАРЧОВІ ОТРУЄННЯ ВЛІТКУ

Літо – чудова та приємна пора для активного відпочинку та відпусток. Однак такий очікуваний період року може зіпсувати одна літня неприємність — харчове отруєння.

11:40:02 22.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь