A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ

Прощання з Сергієм Алхімовим

Жителі Інгульського старостинського округу та вся Устинівська громада  попрощалися з воїном-захисником, справжнім героєм, який не замислюючись  став на захист української землі Алхімовим Сергієм Миколайовичем.

16:54:28 17.03.2022

У війні загинув захисник України

З сумом сповіщаємо про загибель 13 березня  2022 року  Аркадія Бойка, 28.03.1996 року народження, уродженця смт Устинівка. Аркадій   загинув у бою під містом Макарів Київської області, проявивши стійкість і мужність у боротьбі з російським агресором.

15:26:32 13.03.2022

Прощання з Сергієм Бранишем

Схиливши голови у скорботі, жителі села Криничного і вся Устинівська територіальна громада прощаються із загиблим у російсько-українській війні Бранишем Сергієм Володимировичем.

14:48:52 07.03.2022

Громада вдячна захисникам-односельцям

Громада вдячна захисникам-односельцям, які загинули, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України та мир і спокій жителів Устинівщини!

08:08:12 12.10.2021

Правосудько Ігор Миколайович

Народився 6 серпня 1981 року в селі Докучаєве Устинівського району Кіровоградської області. До 1995 року навчався у середній школі села Докучаєве, потім продовжив навчання у Кіровоградській школі-інтернаті з погибленним вивченням іноземної мови, яку закінчив із золотою медаллю. В 1998 році вступив до Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, де здобув спеціальність вчителя іноземної мови, та вчителя української мови та літератури. Ігор був учасником Євромайдану. У вересні 2014-го добровольцем мобілізований до лав ЗСУ. Проходив службу у зоні проведення антитерористичної операції в містах Краматорськ, Слов’янськ, Артемівськ, як військовослужбовець 2-го окремого мотопіхотного батальйону 30-ї механізованої бригади оперативного командування «Північ», командир відділення. Виконував різні бойові та службові завдання, зокрема і в Донецькому аеропорту, куди в складі підрозділу  доставляв  військові вантажі, а на зворотньому шляху вивозив поранених захисників аеропорту. Загинув Ігор Миколайович 2 серпня 2015-го від отриманих поранень під час мінометного обстрілу, рятуючи поранених побратимів в с.Зайцеве, поблизу м.Артемівськ (нині Бахмут) Донецької області. Поховали Ігоря з усіма почестями на кладовищі, в рідному  селі Докучаеве.

21:45:00 11.10.2021

Смурага Олександр Петрович

Народився 15 червня 1989 року в селі Сонцеве Устинівського району  Кіровоградської  області. У 6 років хлопчик залишився сиротою. Останній рік Олександр проживав у Помічній Добровеличківського району з цивільною дружиною та її двома дітками від першого шлюбу, спільних дітей у родини не було. Мобілізований у 5-ту хвилю. Від травня 2016 року Олександр служив за контрактом, старший солдат, стрілець-помічник гранатометника 10-го батальйону "Полісся" 59-ї бригади. 

21:44:37 11.10.2021

Молозовенко Віталій Володимирович

Народився 6 червня 1995 року в селі Тирлова Балка Устинівського району Кіровоградської області  у багатодітній родині. Закінчив 9 класів Димитровської ЗОШ. У 2014 році закінчив Кіровоградське училище ПТУ№ 4 та здобув фах електрогазозварювальника. Тимчасово працював у ПСП «Димитрово».  Потім прийняв сміливе рішення служити Вітчизні.  Віталій -  старший солдат, командир відділення безпілотних авіаційних комплексів розвідувального взводу 34-го батальйону. Мав «золоті руки», увесь час щось ремонтував,  знався на різних видах техніки, міг поладнати сантехніку, викласти грубку. На жаль, доля не вберегла воїна від підступної ворожої міни.

21:42:16 11.10.2021

Федитник Віталій Валерійович

Народився 2 липня 1988 року в селі Докучаєве Устинівського району Кіровоградської області. Навчався в середній школі села Докучаєве до 2006 року. Після закінченя школи навчався в професійно-технічному училищі № 45 м.Кривий Ріг, де здобув спеціальність електрика. В 2009 році був призваний на строкову службу до Збройних сил України. З 2010 року служив за контрактом, старший сержант, старший розвідник—командир відділення 3-го окремого полку спецпризначення. Оволодів усіма видами стрілецької зброї. Неодноразово група, в складі якої перебував старший сержант Федитник Віталій, брала участь у бойових зіткненнях з сепаратистами. Брав участь у звільненні міст Слов’янськ, Краматорськ та обороняв Донецький та Краматорський аеропорти. 16 лютого 2015 року забезпечував вихід української колони з пораненими та загиблими з-під Дебальцевого. Група, у складі  якої був Віталій, виконувала бойове завдання та потрапила у засідку терористів. БТР, в якому перебували українські військовики, було підірвано. Федитник вступив у бій з ворогом, прикриваючи відхід групи, зазнав смертельного поранення. У березні 2015 року знайдений серед загиблих. 24 березня похований у м. Кіровограді на Алеї Слави .

21:40:29 11.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь