A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Безоплатна правова допомога

Оголошено конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, в 15-ти областях України

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 19.09.2022 р. № 2164/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях» Координаційний центр з надання правової допомоги повідомляє про проведення з 20 вересня по 02 грудня 2022 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги в вищевказаних областях (далі – конкурс).

10:58:05 26.09.2022

Укладення шлюбу з військовослужбовцем та його розірвання в умовах воєнного стану

Відповідно до статті 32 Сімейного кодексу України (далі – СК України) державна реєстрація шлюбу проводиться органом реєстрації актів цивільного стану через 1 місяць після подання чоловіком та жінкою відповідної заяви. За наявності поважних причин керівник органу державної реєстрації актів цивільного стану дозволяє реєстрацію шлюбу до спливу цього строку.

09:27:51 31.08.2022

Як переселенцям стати в чергу до дитсадка?

Багато родин з дітками були вимушені поїхати з власних домівок у пошуках безпеки. На новому місці батькам треба працювати, і постає питання: «Куди діти дітей?». На жаль, через безпекові питання заклади дошкільної освіти зараз не працюють. Але якщо бути оптимістами, то все одно варто подбати про те, щоб на майбутнє записатися до дитячого садочка.

09:26:59 31.08.2022

Як вимушеним переселенцям влаштувати дитину до школи?

Зовсім скоро 1 вересня. Початок 2022-2023 навчального року для багатьох українців пройде не так, як зазвичай. Мільйони українців були вимушені виїхати у більш безпечні місця, отримали статус внутрішньо переміщених осіб. Хтось віддає дитину у перший клас, чиїсь син та донька продовжують  навчання у своїй школі, а комусь доводиться переводити дітей до школи за новим місцем проживання. Як вимушеним переселенцям влаштувати дітей до навчального закладу – з цим питанням розбирались фахівці системи надання безоплатної правової допомоги. До вашої уваги декілька алгоритмів дій.

16:14:45 25.08.2022

Військові повістки: види, порядок вручення

15 серпня нардепи ухвалили законопроєкт № 7665 про продовження мобілізації в Україні. Вона триватиме щонайменше ще 90 днів – до 21 листопада. 16 серпня Закон № 2500 підписав Президент.  Закон було опубліковано в “Голосі України” 17 серпня. Враховуючи важливість і актуальність тематики про види та порядок військових повісток роз’яснюють фахівці безоплатної правової допомоги.

16:13:38 25.08.2022

Процедура отримання посвідчення водія в Україні: від А до Я

З 24 липня в Україні запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення. Змінився підхід до навчання та алгоритм складання іспитів — теоретичну та практичну частини підготовки водіїв віднині розмежовують. Це передбачено Постановою від 10.05.2021 № 601 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів».

16:12:43 25.08.2022

Що робити, якщо Вашу дитину вивезли за кордон з порушенням прав піклування (опіки) і Ви хочете її повернути?

Після початку повномасштабної війни в Україні багато дітей було вивезено за кордон, щоб їх захистити. Що робити, якщо вашу дитину вивезли за кордон з порушенням прав піклування (опіки) і ви хочете повернути її в Україну — читайте у картках. Корисні посилання та додаткова інформація нижче у дописі.

13:17:23 22.08.2022

ДО УВАГИ КЛІЄНТІВ ПРОБАЦІЇ

Особи, які перебувають на обліку органів пробації, мають систематично відвідувати підрозділ пробації для реєстрації та інформувати уповноважений орган з питань пробації про зміну місця перебування. У будь-якому випадку важливо завжди залишатися на зв’язку з працівниками пробації!

10:12:08 16.08.2022

Мікрокредитування в умовах воєнного стану

Мікрокредити в Україні набули досить поширеного явища, оскільки вони видаються швидше та не потрібно збирати та заповнювати документи як у банківських установах. Втім, не знаючи основних умов такого кредитування можна потрапити в боргову яму. Про мікрокредитування в умовах воєнного стану розповідає юристка Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман.

15:53:02 15.08.2022

Як працюють банки в умовах воєнного стану?

Країна вже не перший місяць живе в умовах війни. Наші захисники і захисниці мужньо боронять нашу землю. В той час як фахівці цивільної сфери не дозволяють занепасти державі. Зокрема, попри масштабне вторгнення агресора, банківська система України не призупиняла свою роботу ні на день, вона продовжує повноцінно працювати. Кожен українець пересвідчується в цьому, здійснюючи оплату товарів або послуг банківською карткою чи роблячи онлайн донати на потреби ЗСУ. Однак, є і певні вимушені обмеження. Детальніше розповідає директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві Михайло Харін.

15:52:38 15.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь