A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Безоплатна правова допомога

Роль правопросвітництва та комунікації у роботі центрів безоплатної вторинної правової допомоги Кіровоградщини

Життєві історії клієнтів, юридичні консультації, яскраві приклади правопросвітницьких заходів можна почути та прочитати завдяки налагодженій постійній співпраці зі ЗМІ та партнерами.

16:03:04 20.12.2021

Захист прав на землю: безоплатна правова допомога власникам та орендарям земельних ділянок

Чи можу я продати свою землю, якщо вона знаходиться в оренді? Як достроково розірвати договір оренди? Як передати землю у спадщину? Що робити, якщо сусід самовільно захопив мою ділянку? Протягом січня – вересня цього року до системи безоплатної правової допомоги (БПД) надійшло понад 41,4 тис. звернень із земельних питань.

16:02:07 20.12.2021

Перші результати реалізації проєкту «Волонтер БПД» на Кіровоградщині

22 волонтери БПД допомагають фахівцям центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Кіровоградщині забезпечувати доступ людей до безоплатної правової допомоги, проводити правопросвітницьку роботу, організовувати надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, реалізовувати інші повноваження у сфері захисту прав людини.

16:13:57 14.12.2021

Консультації засудженим з нагоди Міжнародного дня прав людини

                10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, заснований Генеральною асамблеєю ООН, бо саме в цей день в 1948 році Організація Об'єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.

13:22:07 14.12.2021

Практика вирішення спорів щодо сплати аліментів на дитину, визначення місця проживання дитини

Зазвичай батьки добровільно та за власною ініціативою піклуються про своїх дітей, намагаються дати їм усе найкраще, адже недостатньо лише народити дитину, надважливими є виховання, турбота і матеріальна підтримка від обох батьків. Недарма народна мудрість каже: батько не той, що породив, а той, що спорядив; не та мати, що родила, а та, що зростила.

13:18:56 22.11.2021

«Чорна п’ятниця»: повернути акційний товар можливо

У розпал «чорної п’ятниці» радість від здійснення покупки з величезною знижкою може змінитися розчаруванням від того, що омріяна річ виявилася неякісною. І хоча деякі продавці запевняють, що акційний товар поверненню не підлягає, насправді це можливо. Як це зробити – розповідають фахівці системи безоплатної правової допомоги.

13:16:09 22.11.2021

Домашнє насильство: механізм захисту постраждалих осіб

Масштаби та природа вчинення домашнього насильства є прихованою і її досить складно дослідити. Нерідко потерпілі від домашнього насильства вважають, що лише заподіяння тілесних ушкоджень є проявами вчинення домашнього насильства, тому не кваліфікують себе як жертву.  Втім, окрім фізичної та сексуальної форми вчинення домашнього насильства існує психологічна та економічна, які досить часто супроводжуються під час вчинення домашнього насильства.

13:15:07 22.11.2021

Начальником Бюро правової допомоги було надано консультації клієнтам пробації

      08.11.2021 року в приміщенні органу пробації начальником відділу «Устинівське бюро правової допомоги» Валентином Барановим було надано консультації клієнтам пробації Кропивницького районного сектору №6 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області. Підоблікові пробації мали змогу звернутись зі своїми правовими питаннями, адже перебуваючи у конфлікті з законом, кожен має право на забезпечення його конституційних прав. До прикладу засуджені цікавилися особливостями відновлення документів, вирішення житлових спорів розірвання актів цивільного стану та інше. Надано консультації також за темами: «Порядок реєстрації чи розірвання актів цивільного стану», «Твої права-надійний захист», «Як вирішити спір» та розповсюджуються інформаційні буклети.

16:29:10 09.11.2021

Пенсія за віком на пільгових умовах. Право пенсіонера захищено

Пан Володимир має професію елекрогазозварювальника. Багато років Він працював за спеціальністю, тож отримав стаж, достатній для призначення пенсії на пільгових умовах. Досягнувши 55 років пан Володимир звернувся до управління пенсійного фонду з усною заявою про призначення пенсії на пільгових умовах за списком №2, але у пенсійному фонді йому відмовили.

09:52:35 09.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь