A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Безоплатна правова допомога

Працівник пішов служити за контрактом: що буде з зарплатою та місцем роботи

До фахівців системи безоплатної правової допомоги нерідко звертаються люди, які працювали на підприємстві, а потім пішли на військову службу за контрактом. Дуже часто з однаковими проблемами – роботодавець не виплачує середню заробітну плату або взагалі звільняє з роботи. Консультують фахівці системи безоплатної правової допомоги.

14:26:49 30.06.2021

Які будівельні роботи можна проводити без дозволу на власній земельній ділянці чи у приміщенні

    Будувати житлові будинки (приватні, дачні, багатоквартирні) або виконувати їх реконструкцію заборонено без отримання відповідного дозволу. Також без попереднього узгодження не можна розпочинати роботи щодо зведення промислових і комерційних приміщень. Плануючи будівництво на присадибній ділянці (садовій або дачній) часто виникають питання щодо того, які об’єкти потребують отримання дозвільної документації на початок будівництва (оформлення будівельного паспорта забудови земельної ділянки, направлення повідомлення до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю про початок виконання будівельних робіт тощо), а які можна будувати без відповідної документації. Детальніше з матеріалом можна ознайомитися тут.

10:37:05 29.06.2021

Партнерство Бюро правової допомоги та сектору пробації

       Партнерство в пробації – це об’єднання, консолідація можливостей різних організацій та установ для забезпечення ефективності пробації, можливість удосконалення інструментів пробації, вирішення криміногенних потреб засуджених, що сприяє підвищенню безпеки в громадах. Завдяки партнерським організаціям проблеми клієнтів пробації вирішуються та в них з’являється шанс на повноцінне життя без спокуси вчинення нових правопорушень.

11:44:48 18.06.2021

Проведення випускних вечорів у період карантину

Червень, мабуть, є найбільш очікуваним місяцем для школярів. Особливо чекають його випускники шкіл, адже це означає закінчення важливого етапу у житті. Подія, яку хочеться запам’ятати на все життя – випускний вечір. На жаль, Україна все ще перебуває на адаптивному карантині. Оскільки в Україні продовжують діяти карантинні обмеження, тому такі урочисті події як випускні вечори мають бути проведені з дотриманням усіх карантинних заходів.

11:16:21 11.06.2021

Чи можуть забрати житло за чужі борги?

Ситуації, коли з людини вимагають повернути чужі кредити та погрожують відібрати житло стали доволі частими. Так що ж робити у такому випадку та чи можуть забрати житло за чужі борги?

11:13:00 11.06.2021

Де в Україні не можна палити?

     В останній день травня щороку відзначається Всесвітній день без тютюну. Про серйозність проблеми тютюнопаління в світі загалом та Україні зокрема свідчить офіційна статистика: понад 8 мільйонів осіб у світі, з-поміж яких 85 тисяч українців, кожного року помирають від хвороб, спричинених тютюнопалінням, до того ж в нашій державі куріння вважається опосередкованою причиною кожного п’ятого випадку  смерті осіб віком понад 35 років. Зважаючи на небезпеку для здоров’я населення, боротьбу з тютюнопалінням в Україні провадять на законодавчому рівні.  Де заборонено куріння тютюнових виробів та яка відповідальність загрожує порушникам цієї норми?

11:09:34 11.06.2021

Перевірка клієнтів пробації за місцем проживання

      Наприкінці травня 2021 року начальником Устинівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області Олександром Ігнатенком, в рамках проведення соціально-виховної роботи з перебуваючими на обліку засудженими, були перевірені  особи, які  проживають на території сіл Криничне, Садки, Новоустинівка.

16:33:13 01.06.2021

Оголошено XIIІ конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 24.05.2021 № 1687/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» Координаційний центр з надання правової допомоги повідомляє про проведення з 28 травня по 02 серпня 2021 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – конкурс).

14:27:25 27.05.2021

Новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги «пакунок малюка»

З 1 вересня 2020 року запрацював новий механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги «пакунок малюка», затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 року № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»».

11:09:59 24.05.2021

Правила перевезення дітей автомобільним транспортом

Діти це особлива категорія пасажирів. Вони мають підвищений ризик травмування та серйозних ушкоджень у разі зіткнення або різкого гальмування транспортного засобу. Тому водії повинні відповідально ставитися до поїздок з дітьми та виконувати всі вимоги встановлені законодавством задля забезпечення максимальної безпеки маленьких пасажирів.

11:09:39 24.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь