A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Безоплатна правова допомога

Шлюб та розлучення з іноземцем

    Світ навколо нас постійно змінюється. Стрімко розвивається мережа Інтернет, активно популяризується туристична сфера. Не дивно, що все частіше люди знаходять своє кохання за кордоном. Чи є укладення та розірвання шлюбу громадян України з іноземцями складним та чи потребує значних зусиль? Якими нормативно-правовими актами це врегульовується? Розповідає фахівець Херсонського місцевого центру з надання БВПД Фелікс Шмиголь.

13:53:28 29.03.2021

Чи дійсний паспорт без фото в 45 років і як по ньому виїхати з тимчасово окупованої території?

     Не подобається власне фото у паспорті? – Не біда: у 25 і 45 років його можна (і навіть потрібно!) змінити. Зробити це треба упродовж 30 днів після настання вашого відповідного віку.

10:02:14 19.03.2021

Шахрай взяв онлайн-кредит на ваше ім?я.Що робити?

      Для того, щоб взяти мікрокредит в мікрофінансовій організації, необхідно лише зареєструватись на сайті МФО і внести всі необхідні дані. Процес недовгий та нескладний, тому цим все більше користуються недобросовісні особи ? шахраї. То, що ж робити, якщо шахрай взяв онлайн-кредит на ваше ім’я.

08:37:53 16.03.2021

Куди в Україні можна поскаржитись на дискримінацію за ознакою статі?

    Чи часто жінки та чоловіки зустрічаються з дискримінацією? Чи багато з нас взагалі можуть ідентифікувати цю проблему в побуті? Щоб вирішувати проблему, потрібно її бачити, знати нормативну базу та інструменти захисту своїх прав. Консультацію на цю тему підготувала фахівчиня Криворізького місцевого центру з надання БВПД Ольга Северін.

08:37:49 16.03.2021

10 березня 2021 року

Устинівським районним сектором філії Державної установи " Центр пробації" в Кіровоградській області в рамках Меморандуму про співпрацю проведено робочу зустріч з працівниками «Устинівське бюро» Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги щодо проведеної роботи в 2021 році. Протягом даного  періоду співпраця  проходила в межах консультацій населення та суб'єктів пробації за темами: «Тиждень проти булінгу»,«Запобігання та протидія вчинення домашнього насильства» та «Соціального захисту та пільг». Щотижня проводяться консультації для суб'єктів пробації та розповсюдження інформаційних буклетів.

11:14:57 10.03.2021

Що робити, якщо ви стали жертвою кримінального правопорушення?

Коли, гортаючи стрічку новин, ми бачимо повідомлення про різноманітні кримінальні правопорушення , здається, що це може статися з ким завгодно, але точно не з нами. Відтак і над питанням, що робити в такій ситуації, ми замислюємося лише тоді, коли вже стали жертвою кримінального правопорушення. На жаль, на 100% застрахувати себе від небезпек неможливо. Однак можна спробувати зменшити ризики потрапляння у неприємні ситуації. Але якщо вона сталася, то треба знати, що робити у такому випадку. Розповідає фахівчиня Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Ганна Гоголева.

09:52:17 01.03.2021

Встановлення меж земельної ділянки в натурі на місцевості

   Будь-яка земельна ділянка має свої межі, що розділяють одну територію від іншої. Іноді трапляються ситуації, коли у власників виникає необхідність встановлювати межі земельної ділянки в натурі (на місцевості). Про деталі проведення такої процедури розповідає фахівець Олександрійський місцевий центр з надання БВПД Павло Слободянюк.

16:24:28 11.02.2021

Ви незадоволені якістю медичної допомоги: що робити

З точки зору закону взаємодія між пацієнтом та медичним закладом розглядається, як правовідносини споживача та виконавця послуги. Відповідно до пункту 13 статті 1 Закону України «Про захист прав споживачів» належна якість товару, роботи або послуги – властивість продукції, яка відповідає вимогам, встановленим для цієї категорії продукції у нормативно-правових актах, та умовам договору із споживачем. Що робити, якщо ви незадоволені якістю медичної послуги – розповідає фахівчиня Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лілія Вінтонишин.

15:42:49 08.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь