A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Безоплатна правова допомога

Тепер ув’язнені можуть телефонувати до системи БПД та отримувати правову допомогу онлайн в Кабінеті клієнта

    Особи, взяті під варту, в слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України можуть дистанційно отримати безоплатну правову допомогу. Для цього потрібно зателефонувати до контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 або надіслати онлайн-запит на консультацію через Кабінет клієнта.

09:52:08 09.11.2021

Чотири кроки для протидії у земельній сфері

    Земельна реформа – одна із найскладніших реформ останнього часу, адже буквально перебудовує усі правові процеси. Під час таких колосальних змін з’являється багато корупційних ризиків. Система безоплатної правової допомоги орієнтована на комплексний захист прав землекористувачів та землевласників: роз’яснення їм нюансів реформи, захисту та відновлення порушених прав у суді, виявлення системних правових проблем на рівні громад, а також розвитку спроможності фахівців, що здійснюють свою діяльність у сфері земельних відносин.

10:48:04 08.11.2021

Юристка системи БПД допомогла реалізувати право учасника бойових дій на допомогу до 5 травня

Щорічно особам з інвалідністю внаслідок війни гарантована виплата разової грошової допомоги до 5 травня. Проте, на даний час, учасники бойових дій, які отримали інвалідність, не доотримують таку допомогу. Про це чергова історія захисту прав клієнтів системи БПД Кіровоградщини.

11:00:20 22.10.2021

На Кіровоградщині відбувся престур «Надання безоплатної правової допомоги у сфері земельних відносин»

Який досвід напрацьований у сфері захисту прав землевласників та землекористувачів, як побудована співпраця з представниками територіальних громад, з якими питаннями найчастіше звертаються громадяни до центрів безоплатної вторинної правової допомоги та реальні життєві історії захисту клієнтів дізнались учасники престуру, який відбувся 11-12 жовтня на Кіровоградщині.

10:59:45 22.10.2021

Службою пробації надано допомогу засудженим у отриманні ідентифікаційних податкових номерів

               Протягом жовтня 2021 року двом підобліковим клієнтам пробації Кропивницького районного сектору №6 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській надано допомогу у поновленні ідентифікаційного податкового номеру. Так, в ході проведення соціально-виховної роботи, анкетування та визначення Оцінки ризику вчинення нового кримінального правопорушення, у засуджених Б. та П. було виявлено відсутність ідентифікаційного податкового номеру, які були раніше втрачені, що ставало на заваді у працевлаштуванні та унеможливлювало стати на облік до центру зайнятості для отримання статусу безробітного, чи здійснювати інші правочини. Тому, начальником районного сектору Олександром Ігнатенком було організовано відвідування Устинівської державної податкової інспекції ГУ ДПС в Кіровоградській області, де суб’єктами пробації було подано відповідні заяви, і в результаті проведеної роботи засуджені отримали даний документ.

15:57:33 13.10.2021

Вакцинація в умовах пандемії: право чи обов’язок?

В карантинних умовах, в яких всесвітня спільнота перебуває останні 2 роки, питання вакцинації стоїть гостро щодня. Протягом цих років з’явилася низка вакцин різних виробників, одні з яких викликають довіру, інші – ні. Українське суспільство, як і будь-яке інше у цей непростий час, поділилося на два табори: прихильників і противників вакцинації. Проте у питанні вакцинації, крім особистих переконань, кожен із нас має керуватися також здоровим глуздом і законодавством задля уникнення негараздів.

15:53:27 24.09.2021

Що таке введення споживача в оману та як себе захистити?

Досить часто при покупці товару Вам не говорять його характеристики, не зазначають його дефекти, або коли Ви берете кредит в банку не попереджують про відсотки, які будуть нараховуватися на тіло кредиту. Саме одним із таких способів нечесної конкуренції є введення споживачів в оману.

15:51:47 24.09.2021

Муніципальна няня: що треба знати батькам

Понад два роки тому було запровадженого послугу з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня». Про те, хто може бути муніципальною нянею, як скористатися послугою та про підстави для відмови у наданні компенсації розповідає головна спеціалістка відділу правопросвітництва Луцького місцевого центру з надання безоплатної вториної правової допомоги Оксана Павлосюк.

15:48:03 24.09.2021

Взаємодія Бюро правової допомоги та сектору пробації

       08.09.2021 року відбулась робоча зустріч працівників  Устинівського бюро правової допомоги та сектору пробації. В рамках Меморандуму про співпрацю юристи Устинівського бюро правової допомоги з надання безоплатної правової допомоги Валентин Баранов та Наталія Пономар періодично консультують клієнтів пробації в приміщенні Кропивницького районного сектору№6 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області. Підоблікові пробації мають змогу звернутись зі своїми правовими питаннями, адже перебуваючи у конфлікті з законом, кожен має право на забезпечення його конституційних прав.

08:49:30 10.09.2021

Врятували жінку від боргових тенет

Бувають у житті ситуації, коли терміново потрібні гроші, але немає в кого попросити фінансової підтримки. В таких випадках люди звертаються до банківських установ. І ось, здавалося б, фінансова проблема вирішена, борг банку повернуто. Але через 8 років вам надходить повістка до суду по справі про стягнення заборгованості за кредитним договором. І банк вимагає сплатити суму у 30 разів більшу, ніж ви позичали.

15:42:44 09.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь