A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Безоплатна правова допомога

Грошова допомога українцям від міжнародних організацій: перелік та порядок отримання

Люди, які залишили свої домівки, тікаючи від війни, потребують не лише прихистку, а й їжі, одягу тощо. Для того, щоб задовольнити первинні потреби переселенців багато міжнародних організацій надають грошові допомоги для найвразливіших категорій переміщених осіб. Про перелік міжнародних грошових допомог та порядок їх отримання розповідає юристка Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман. 

15:52:30 15.08.2022

Громадські роботи, як вид покарання - користь для суспільства

Одним із видів покарань є громадські роботи і полягають вони у виконанні безоплатних робіт на території проживання засудженої особи на користь певної громади. Сутністю покарання є безоплатна праця, від якої порушник не має права ухилитися. Головним аргументом на користь громадських робіт виступає зацікавленість і участь місцевої громади, оскільки саме за рахунок засуджених можливо виконувати роботи по прибиранню вулиць, парків, скверів, інших територій, роботи з благоустрою населеного пункту. На органи з питань пробації покладається обов’язок щодо контролю за виконанням даного виду покарання.

13:58:22 14.07.2022

Як отримати компенсацію на оплату комунальних послуг за безоплатний прихисток внутрішньо переміщених осіб

Вторгнення російських військ на територію нашої країни спричинило появу великої кількості осіб, які були вимушені покинути свої домівки та переміститися до безпечних регіонів. Громадяни України, які виявили бажання надати безоплатно прихисток внутрішньо переміщеним особам (ВПО) можуть отримати від держави компенсацію витрат за тимчасове розміщення таких осіб, які перемістилися у період воєнного стану. Більш детально про те, хто має право на компенсацію витрат та куди необхідно звертатись, перелік необхідних документів та особливості її надання розповідають фахівці системи безоплатної правової допомоги.

09:05:48 27.06.2022

Примусове відчуження або вилучення майна в умовах воєнного стану

З початку повномасштабного військового вторгнення російської федерації на територію нашої держави введено воєнний стан. Дія такого правового режиму в державі передбачає можливість обмеження деяких прав громадян, зокрема, гарантоване законодавством право власності, шляхом примусового відчуження та вилучення майна у його власників для потреб держави. Детальніше про порядок примусового відчуження та вилучення майна в умовах воєнного стану розповідають фахівці безоплатної правової допомоги.

09:05:48 27.06.2022

Що робити родичам військовослужбовця, який зник безвісти чи потрапив у полон?

Триває війна України за свою незалежність. Українські воїни потрапляють у полон, деякі вважаються зниклими безвісти. Фахівці системи БПД зібрали інформацію для близьких зниклих або полонених військовослужбовців про те, що робити і куди звертатися, щоб відшукати їх.

15:34:09 24.06.2022

При органі пробації діє дистанційний пункт з надання безоплатної правової допомоги

Юрист Устинівського бюро з надання безоплатної правової допомоги Валентин Баранов 13 червня 2022 року в селищі Устинівка консультував підоблікових засуджених та всіх бажаючих в приміщенні Кропивницького районного сектору №6 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області на запрошення начальника Олександра Ігнатенка. Під час прийому клієнти пробації мали змогу звернутись зі своїми правовими питаннями. До прикладу їх цікавили особливості відновлення документів, вирішення житлових спорів. Також було надано інформації за темами: «Твої права-надійний захист», «Як вирішити спір» та було розповсюджено інформаційні буклети за різними темами. Даний дистанційний пункт тепер діє згідно розробленого графіку роботи та суб’єкти пробації будуть постійно отримувати доступ до безоплатної правової допомоги.

16:23:05 15.06.2022

Як отримати допомогу по безробіттю на тимчасово окупованих територіях?

7 травня 2022 року набрав чинності Закон України від 21 квітня 2022 року № 2220-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо деяких питань функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в період воєнного стану» на період дії воєнного стану, яким внесено зміни до законів України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», «Про зайнятість населення» та «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

10:20:28 30.05.2022

Як повинні зберігатися трудові книжки під час війни та чи потрібно їх роздавати на руки

Війна визначає для роботодавців особливі умови, які великою мірою стосуються зберігання документів, зокрема трудових книжок. Цілком зрозумілі побоювання співробітників щодо надійності такого зберігання, враховуючи те, як швидко й жахливо розвивалися події на початку російської агресії. Проте, у будь-якій ситуації треба діяти, перш за все, відповідно до вимог закону розповідають фахівці системи безоплатної правової допомоги.

10:20:12 30.05.2022

Змінилася назва вулиці: які документи доведеться переоформити?

В Україні, у зв’язку з військовою агресією російської федерації, розпочалася чергова хвиля декомунізації. Зміна назв вулиць та населених пунктів відбувається на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міські, сільські і селищні ради ухвалюють рішення про перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків та скверів.

13:03:18 18.05.2022

Комендантська година: обмеження та повноваження патрулів

Комендантська година (заборонений час) – заборона військовим комендантом в певний час доби і на певний час перебувати на вулицях та в громадських місцях мешканцям певного населеного пункту, де встановлено Президентом України воєнний (надзвичайний) стан.

13:02:24 18.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь