A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Безоплатна правова допомога

Муніципальна няня, що потрібно знати батькам

Понад два роки тому було запровадженого послугу з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня». Про те, хто може бути муніципальною нянею, як скористатися послугою та про підстави для відмови у наданні компенсації.

15:22:59 09.09.2021

Здійснити реєстрацію місця проживання дитини без згоди батька – можливо! У цьому на власному досвіді переконалася мешканка міста Кропивницького.

До Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  звернулася жінка, яка не могла здійснити реєстрацію місця проживання дитини поруч з собою, оскільки не мала згоди батька. Юристка Наталія Цуцман ознайомилась з матеріалами справи та з’ясувала, що пані Юлія є громадянкою України та зареєструвала шлюб з громадянином Російської Федерації, де і залишилася проживати. Від цього шлюбу мають малолітню доньку. Подружжя тривалий час проживало разом, але згодом відносини між чоловіком та дружиною зіпсувалися, тому шлюб між ними було розірвано...

15:05:21 08.09.2021

Аліменти на утримання дружини

Марина та Сергій одружилися у жовтні 2020 року, коли жінка була на останніх місяцях вагітності. Вже у грудні у них народилася донька. І з цього часу їхня сім’я фактично перестала існувати…

15:02:14 08.09.2021

Порядок укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки

Відповідно до чинного законодавства існують різноманітні підстави для набуття права власності на земельні ділянки. Однією з таких підстав є набуття права власності на землю шляхом укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки. Якщо Ви є власником земельної ділянки та бажаєте здійснити щодо неї операцію з продажу, або, навпаки, Ви є потенційним покупцем та збираєтесь купити земельну ділянку, то Вам слід пам’ятати, що існує безліч ризиків, пов’язаних з укладенням договору купівлі-продажу. Тому, варто зосередити свою увагу на основних етапах, які необхідно пройти при укладенні купівлі-продажу земельної ділянки. Роз’яснення тут.

08:22:44 30.08.2021

З 1 вересня лікарняні – лише в електронному вигляді

Е-лікарняний або ж офіційно “електронний листок непрацездатності” – це документ, який прийшов на заміну паперовому лікарняному. З 1 вересня цього року листки непрацездатності реєструватимуть лише в електронному вигляді, а тому варто знати, як саме відбувається оформлення цього документа, докладніше за посиланням.

08:21:44 30.08.2021

Поділ спільного майна подружжя: спірні питання та шляхи вирішення

Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу). Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя. Як розділити майно після розлучення можна ознайомитися тут.

08:20:24 30.08.2021

Як повернути частину сплачених коштів за навчання?

Зовсім скоро дехто вперше переступить поріг навчального закладу, а для когось це буде останній рік студентського періоду життя, який запам’ятається не лише яскравими емоціями, а й великими витратами. Але засмучуватись з цього приводу немає необхідності, адже частину сплачених коштів за навчання можна повернути. Про те, який алгоритм дій необхідно вчинити для повернення частини сплачених коштів за навчання можна ознайомитися тут. 

11:36:30 26.08.2021

Запрацювали нові правила перетину кордону України: що змінилося

Постановою КМУ від 28 липня 2021 р. № 787 внесені зміни до обмежувальних протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Ці зміни набули чинності 5 серпня та стосуються правил перетину державного кордону України. Детальніше про нові правила перетину кордону йдеться в консультації юристів системи безоплатної правової допомоги.

11:34:37 26.08.2021

Робоча зустріч персоналу органу пробації з працівниками Центру надання соціальних послуг

Сьогодні, 17 серпня 2021 року було проведено робочу зустріч за участі старшого інспектора Кропивницького районного сектору №6 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області Тамари Коцюр, завідувача відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Устинівської селищної ради Алли Петренко та фахівця із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Устинівської селищної ради Світлани Волик.

15:50:22 17.08.2021

Захист від колекторів: що змінилося з прийняттям нового закону

З 14 липня 2021 року в повній мірі введено в дію Закон України від 19 березня 2021 року № 1349-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості», з ухваленням якого вперше з’явилося чітке законодавче регулювання роботи колекторських компаній (https://bit.ly/37nMb7v)

11:49:59 10.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь