A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Безоплатна правова допомога

Виїзд водіїв призовного віку за кордон

У зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні, заборонено виїзд за межі країни чоловіків віком від 18 до 60 років. Виняток зроблено для деяких категорій громадян, а також водіїв, які здійснюють вантажоперевезення.

08:17:01 15.04.2022

Трудові права військовослужбовців та учасників територіальної оборони

Військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає в професійній діяльності придатних до неї за станом здоров’я і віком громадян України (за винятком випадків, визначених законом), іноземців та осіб без громадянства, пов’язаній із обороною України, її незалежності та територіальної цілісності. Час проходження військової служби зараховується громадянам України до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.

09:13:30 08.04.2022

Виїзд водіїв призовного віку за кордон

У зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні, заборонено виїзд за межі країни чоловіків віком від 18 до 60 років. Виняток зроблено для деяких категорій громадян, а також водіїв, які здійснюють вантажоперевезення.

13:05:12 04.04.2022

Службою пробації проводиться соціально-виховна робота з засудженими

               Відповідно до законодавства України, пробація - не лише система здійснення нагляду за засудженими, а й проведення соціально-виховної роботи з ними. Протягом лютого 2022 року підобліковим клієнтам пробації Кропивницького районного сектору №6 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області надано допомогу у поновленні ідентифікаційного податкового номеру. Так, в ході проведення соціально-виховної роботи, анкетування та визначення Оцінки ризику вчинення нового кримінального правопорушення, у засуджених було виявлено відсутність ідентифікаційного податкового номеру, які були раніше втрачені, що ставало на заваді у працевлаштуванні та унеможливлювало стати на облік до центру зайнятості для отримання статусу безробітного, чи здійснювати інші правочини. Тому, начальником районного сектору Олександром Ігнатенком було організовано відвідування Устинівської державної податкової інспекції ГУ ДПС в Кіровоградській області, де суб’єктами пробації було подано відповідні заяви, і в результаті проведеної роботи засуджені отримали даний документ.

13:32:04 16.02.2022

Як встановити факт смерті внутрішньо переміщеній особі: успішна практика юристки з Кіровоградщини

Досить часто до фахівців системи безоплатної правової допомоги звертаються особи, які стикнулися з проблемами реєстрації смерті на тимчасово окупованій території. Пані Наталія та пан Валерій були у шлюбі та проживали в м. Донецьк. У 2021 році чоловік помер. Оскільки він проживав на тимчасово окупованій території, то довідку про смерть та свідоцтво про смерть видали там.

09:32:32 21.01.2022

Ви вирішили судитися. З чого починати?

В умовах сьогодення громадянам для захисту своїх прав нерідко доводиться звертатись до суду. Про умови та порядок звернення до суду розповідає начальник відділу «Маловисківське бюро правової допомоги» Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марина Кучеренко.

15:42:52 18.01.2022

Робоча зустріч представника органу пробації зі старостою Устинівської селищної ради

               На початку 2022 року начальником Кропивницького районного сектору №6 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області майором внутрішньої служби Олександром Ігнатенком проведено робочу зустріч зі старостою сіл Новоігорівка, Мар’янівка, Тирлова Балка, Третє Устинівської селищної ради Олександром Шапошніковим. В ході зустрічі було обговорено поведінку та спосіб життя засуджених клієнтів пробації, що проживають на території громади. Старостою сіл було надано характеристики на кожну таку особу та побажання щодо профілактичної роботи з ними. Будемо сподіватись, що здійснення нагляду та проведення соціально-виховної роботи надасть можливість мотивувати даних громадян на законослухняний спосіб життя та допоможе їм подолати негативні прояви поведінки.

15:50:07 11.01.2022

Як із сусідом «мирно» землю ділили?

Досить часто між сусідськими ділянками відсутні чіткі межові знаки – паркани, огорожа, рослинні смуги, рівчаки тощо. Відсутність меж або їх порушення нерідко призводить до загострення відносин між сусідами та виникнення спору. Іноді “сусідські війни” за межу переростають в багаторічні судові розгляди. Саме така історія трапилася і з Надією Івановною.

09:20:52 28.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь